Search
Филтрирай по...

5 най-обикновени билки с необикновено противораково действие!

ракРедица са причините, заради които си струва да включвате редовно в менюто си пресни плодове, зеленчуци и билки. Днес няма да изброяваме всички тези причини.

 

Ще ви разкажем за няколко съвсем обикновени билки, които всички вие познавате. Едва ли обаче предполагате колко мощно може да бъде тяхното противораково действие!

 

За съжаление случаите на рак не спират да се увеличават, което би трябвало да ни накара да погледнем в собственото си поведение и начин на живот. Би трябвало да се замислим особено върху въпроса с какво се храним най-често и това добра храна ли е?

 

И така…

 

 

Магданоз

 

Със сигурност всички вие често използвате магданоза като подправка за вашите салати и ястия. Но знаете ли, че той съдържа едно уникално вещество, , наречено апигенин? Устаноено е, че той притежава много силни антитуморни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Апигенинът е биофлавоноид, възпрепятстващ образуването на кръвоносна мрежа на самия тумор, чрез която той се храни и нараства. Този опасен в организма процес е известен под наиименованието туморна ангиогенеза.

 

Апигенинът има свойството да потиска създаването на нови кръвоносни съдове към тумора, както и да унищожава вече образуваните такива. По този начин раковите клетки могат да бъдат унищожени.

 

Копър

Копърът е източник на монотерпени, които стимулират един много важен ензим: глутатион-S-трансфераза. Глутатион-S-трансфераза е мощен антиоксидант, който противодейства на различни видове канцерогени. А етеричните масла в състава на копъра  улесняват стимулацията на храносмилателните сокове, които оптимизират храносмилателните процеси.

 

Розмарин

Терпените в розмарина възпират възпроизвеждането на ракови клетки. Мастните киселини в тези терпени пък, буквално унищожават раковите клетки.

Според някои изследвания, компонените в състава на розмарина могат да бъдат особено полезни по време на химиотерапия, защото подсилват организма и му помагат да се справи по-лесно със ситуацията.

 

Мента

Установено е, че фитохимикалите в ментата лишава туморите от кръвоснабдяването, от което те се нуждаят, за да се развиват и растат. Без този източник на хранителни вещества, туморите умират.

 

Мащерка

Също както розмарина, така и мащерката съдържа терпени. Те обаче са под формата на тимол – веществото, познато с уникалните си противоракови, антисептични и противотуморни свойства.

 

Включвайте тези храни по-често в менюто си и след определено време, след като се натрупа ефекта от редовната им консумация, наистина ще усетите че се чувствате по-добре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top