Search
Филтрирай по...

5 страхотни ползи от приема на чеснов екстракт!

Чеснов екстракт за силен имунитет

 

Чесънът не е просто зеленчук за овкусяване на храната. Той е известен и с това, че влияе впечатляващо върху здравето и подобрява функционирането на имунната система.

Ключовото лекарствено съединение в чесъна е т. нар. алицин. Алицинът е биологично активен компонент с много силни антибактериални, противовирусни, противогъбични и антиоксидантни свойства. Източник е на много витамини и други хранителни вещества, като витамините В1, В6 и С, както и манган калций, мед, селен и много др.

Известно е, че суровият чесън оказва най-голямо влияние върху здравето, тъй като след термична обработка, той губи значителна част от лечебните си качества. Освен това за най-добър ефект, се препоръчва чесънът да се консумира на празен стомах, защото по този начин се засилва естествения му антибиотичен ефект. Не всеки обаче, има възможност или желание да консумира чесън всеки ден, и то на празен стомах.

Ето как действа екстрактът от чесън върху човешкото здраве!

 

Подобрява сърдечното здраве

Чесънът е истинска суперхрана за сърцето. Подобрява кръвообращението, контролира нивата на холестерола, намалява риска от развитие на сърдечни заболявания и втвърдяване на артериите (атеросклероза). Приемът на чеснов екстракт също така, води до намаляване на кръвното налягане, особено систоличното. Има свойството да разширява кръвоносните съдове и да подобрява притока на кръв към крайниците.

 

Намалява болката при артрит

Според няколко съвременни проучвания редовният прием на чеснов екстракт намалява болката и дискомфорта при ревматоиден артрит. Мощните антиоксидантни и противовъзпалителни свойства на чесновия екстракт намаляват възпалението, източник на различните форми на артрит и потиска производството на ензимите, които увреждат хрущяла.

 

Повишава имунитета

Както вече споменахме, чесънът е много добър източник на полезни хранителни вещества, които стимулират имунната система. Техните антимикробни и антиоксидантни свойства укрепват организма и му помага да се пребори успешно с инфекциите.

 

Кашлица и простуда

Чудесно средство срещу кашлица от различен произход и обикновена простуда. Облекчава състоянието на горните дихателни пътища и има отличен ефект при респираторни заболявания като астма и бронхит.

 

Гъбични инфекции

Силните противогъбични свойства на чесъна са научно доказани, особено що се отнася до инфекциите, причиняващи тения, микоза и др. редовният му прием се препоръчва и с цел намаляване на риска от кандида.

Revita Ви препоръчва: Чесън (луковица) 580 mg x 100 капсули

Има широка употреба в лекарсвата и билките, поради многостранното си полезно терапевтично действие. Влияе добре на цялостното състояние на организма.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top