Search
Филтрирай по...

5 страхотни предимства на джинджифила

грип и настинка

 

 

Джинджифилът е многогодишно тревисто растение, което произхожда от Азия, Индия и Китай. Заради кулинарните си и лечебни свойства, популярността му в тези региони датира от хиляди години насам. В последно време джинджифилът стана особено популярен и у нас, най-вече заради мощното си противовъзпалително действие.

 

Джинджифилът е много ефективен в облекчаването на стомашно-чревни проблеми. Той успокоява разстроения стомах, има газогонно действие, намалява гаденето и киселините, и редуцира риска от рак на дебелото черво. Подобрява храносмилането и противодейства при диария. Джинджифилът съдържа съединения, наречени джинджероли, които действат силно противовъзпалително и потискат симптомите при остеоартрит и ревматоиден артрит. Джинджеролите потискат образуването на възпалителни съединения в организма и имат силно антиоксидантен ефект. Към момента се извършват проучвания върху способността на джинджифила да противодейства на симптомите на морска болест. Джинджифилът често се препоръчва на бременните жени, които страдат от сутрешно гадене и повръщане.

 

Научете повече за петте доказани свойства на джинджифила сега!

 

Потиска болката и възпалението

Джинджифилът успокоява мускулните болки и намалява нивата на хронично възпаление в тялото. Благодарение на това, той се препоръчва при болки в гърба и кръста, мигрена и ПМС.

 

Облекчава гаденето и повръщането при пътуване

Това му свойство е познато от хиляди години насам. Съвременните проучвания показват, че джинджифилът успешно потиска сутрешните позиви за повръщане у бременни.

Редуцира симптомите при простуда и грип

 

Проучванията сочат, че джнджифилът ефикасно противодейства на симптомите на настинка и грип.

Невероятен факт е, че джинджифилът действа като антихистамин и деконгестант.

Един от медиаторите, предизвикващи алергични реакции, е хистаминът. Свързвайки се със своите рецептори в тъканите, хистаминът може да предизвика зачервявания, сърбежи, оток, спазъм на гладката мускулатура на бронхите и др. В резултат от това, може да се стигне до ринит, алергична хрема, пристъпи на задух, алергични обриви и др. Медикаментите, известни като антихистамини противодействат на алергичните реакции и облекчават симптомите им.

Като естествен деконгестант, джинджифилът притежава свойството да свива набъбналите носни мембрани и по този начин – облекчава дишането.

 

 

Облекчава симптомите при артрит

 

Резултати от проучване, публикувано в изданието Osteoarthritis and Cartilage, сочат, че пациентите с болезнен артрит в коленете, които са приемали екстракт от джинджифил са имали много по-ниски нива на болка и дискомфорт, за разлика от приемалите плацебо.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top