Search
Филтрирай по...

6 натурални средства против шум в ушите!

шум в ушите, стресЧувате ли звуци в едното или двете уши? Случва ли ви се понякога шумът в ушите да е комбиниран с напрежение в тилната част на главата? Ако да, честито! Вие страдате от състояние, наречено шум в ушите. Шумът може да наподобява звън, свирене, щракане или съскане, и може да бъде тих или по-силен. Шумът в ушите може да се появява периодично или присъствието му да бъде непрекъснато. Той може да бъде досаден или направо вбесяващ.

 

Шумът в ушите се проявява по най-различни причини. Той може да бъде следствие от заболяване, от натрупване на ушна кал във външния слухов проход и др. Стресът също може да бъде причина. Прекомерното напрежение, независимо в работата или в личен план, честият престой на шумни места, работата с компютър и др., са все от ежедневието, които могат да предизвикат така неприятния шум.

 

Диагностицирането на причинителя на шума в ушите, е важен момент в процеса на лечение на това състояние.

 

Предлагаме ви да се запознаете с няколко изцяло натурални средства, които могат напълно да елиминират шума в ушите!

 

Семена от сусам

 

Според китайксите билкари сусамовото семе е един от най-добрите лекове срещу шум в ушите. Можете да добавяте семената към храната си, както и да използвате сусамово олио в салатите си.

 

Гинко билоба

 

Изследванията показват, че гинко билоба е от полза срещу редица симптоми, съврзани с процеса на остаряване, включително загуба на паметта, лошо кръвооросяване, шум в ушите и др.

 

Подобрявайки кръвната циркулация, гинко билоба притъпява шума в ушите, причинен от ипсата на добра циркулация към вътрешното ухо.

 

Хидрастис

 

В книгата си „Наръчник за билките”, известният английски учен Дейвид Хофман препоръчва екстракта от хидрастис като едно от най-добрите средства срещу шум в ушите.

 

Витамини от група В

 

Тъй като шумът в ушите може да е предизвикан и от недостиг на витамини от група В, приемът на такава хранителна добавка би бил много полезен. Специалистите препоръчват на хората с шум в ушите периодично да приемат комбинация от тиамин, ниацин и В12. Тази комбинация облекчава шума в ушите, стимулирайки кръвообращението към вътрешното ухо и заедно с това –  стабилизира нервната система.

 

 

Цинк

 

Шумът в ушите може да бъде свързан с недостига на цинк. Увеличете консумацията на храни, богати на цинк и/или започнете прием на хранителна добавка с цинк.

 

Магнезий

 

Магнезият облекчава симптомите на шум в ушите и допринася за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата системи.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top