×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Констипация

 

Подут корем и усещане за тежест, затруднено и нередовно изхождане, спазми, прекомерно отделяне на газове... Уседналият начин на живот, лошото хранене, недостатъчният прием на течности са сред основните причинители на тези гастроинтестинални смущения. Когато не се лекуват адекватно и навреме, те хронифицират, предизвиквайки нарушения в чревната микрофлора, хемороиди, умора и главоболие, акне, лош дъх, състарена кожа и др. Много е важно в тези случаи да не се прекалява с лекарствените медикаменти, както и с продуктите, които водят до привикване. За известно време, те облекчават симптомите, но всъщност не елиминират причината за появата им. Прекомерната употреба на тези средства обикновено задълбочава проблема  и прави още по-трудно елиминирането му.

Фитотерапията и в частност билките, които доказано подобряват работата на храносмилателната система и очистват тялото от отходните шлаки, без да предизвикват нежелани последствия, са най-доброто решение за трайно подобрение на състоянието. Съществуват клинично проучени лечебни растения, които осигуряват 100% извеждане на токсините от стомашно-чревния тракт, подобряват моториката на червата и улесняват изхождането, без приемът им да води до привикване.

Натуралакс 3 – природен лаксатив, комбиниращ едни от най-добре проучените билкови екстракти срещу запек и подуване на корема!

Натуралакс 3 е природна лаксативна формула от растителен произход, обединяваща благоприятното въздействие на няколко лечебни растения с доказана фармакологична активност и отлична поносимост.

Приемът на Натуралакс 3 е подходящ в случаите на остра и хронична констипация, подут корем, нарушено храносмилане, склонност към метеоризъм (прекомерно образуване и отделяне на газове) и хемороиди.

Какъв е съставът на Натуралакс?


За разлика от повечето типични лаксативни средства, при които активният принцип е само една компонента или пък е смес от слабо познати „екзотични“ вещества , в Натуралакс 3 са съчетани природни съставки от изцяло растителен произход, чиято употреба в официалната и в народната медицина е добре известна и научно обоснована.

Всяка капсула съдържа патентована смес  от:

Алое (Aloeferox) – млечен сок (латекс), американски сив орех (Juglanscinerea)  - кора;  див копър (Foeniculumvulgare) – семена; малина (Rubusidaeus) – листа; джинджифил(Zingiberofficinale) – корен; американски зърнастец (Rhamnuspurschiana)  - кора; мента (Menthaxpiperita)  - листа; общото количество екстракт във всяка капсула е 430 мг.

Какъв е механизмът на действие на всяка една от съставките в Натуралакс?


Млечен сок от алое (AloeferoxMill.).


Слабителното и противовъзпалително действие на млечния сок (латекс) от алое са известни на много народи от древността. Латексът се добива от клетките на вътрешната обвивка на месестите му листа, непосредствено под твърдата ципа. Млечният сок от алое ферокс  има значително по-висока концентрация на антраноиди от по-известния си родственик, алое вера. Основните му активни съставки са антраценовите гликозиди (алоини А и B, алоинозиди А и B). Те не се абсорбират от стомашно-чревния тракт, преди да стигнат до дебелото черво, където под действието на гликозидазите на чревната флора  хидролизират до своите агликони (антрони). Това определя забавения ефект (след около 8 часа от приема), както и експедитивността, с която тези вещества се очистват от организма, за да не се наблюдават вторични перисталтични вълни (контролирано действие).Това е от съществено практическо значение – при вечерен прием ефектът се проявява на сутринта и след това през деня не се получава дискомфорт, което е сред основните достойнства на Натуралакс.

Противовъзпалителното действие, балансиращо дразненето на лигавицата, се дължи на съдържанието на хромони (да не се бърка с хормони) – фенолни съединения от флавоноидния ред. Ефектът им е близък до този на кортикостероидите, поради което Натуралакс може да се използва и при хемороидална болест.

Кора от американски сив орех (JuglanscinereaL.).


Кората му е богата на танини и нафтохинони, чиито ефект е дозозависим и може да бъде както лаксативен, така и затягащ (в ниски дози). Включеното в Натуралакс балансирано количество допринася за мекия слабителен ефект, съчетан с детоксикационните свойства на танините – те свързват и извеждат от червата бактериалните токсини, тежките метали и замърсителите от околната среда. Кората от сивия орех подобрява храносмилането и успокоява диспепсията, и има и облекчава състоянието на черния дроб. Тази компонента придава на Натуралакс детоксикационно действие, което го отличава от типичните очистителни средства.

Лист от малина (RubusidaeusL.).


Добре известно в народната и официалната медицина затягащо и противовъзпалително средство. Въпреки че на пръв поглед е парадоксално в един и същи състав да има лаксативни и затягащи съставки, резултатът от действието на Натуралакс 3 не е разнопосочен. Листата от малина съдържат значително количество фенолни съединения – флавоноиди (антоцианидини, флавоноли – кверцетин и кемпферол), катехини и фенолни киселини, елагитанини, пектин и ябълчна киселина. Ефектът  на малиновите листа е противовъзпалителен върху раздразнената лигавица на дебелото и правото черво и балансиращ общия лаксативен ефект. Умереното им адстрингентно действие не противодейства на лаксативния ефект, а предпазва лигавицата от допълнително увреждане по антиоксидантните механизми, характерни за флавоноидите.

Корен от джинджифил(Zingiber officinale Roscoe).


Притежава редица полезни ефекти върху храносмилателната система. Има противовъзпалително и стимулиращо секрецията на храносмилателни ензими действие, и благоприятства очистването на стомаха и червата от токсини. Това е едно от най-ефективните природни средства срещу гадене и повръщане. Особено добре повлиява интестиналните колики, свързани с образуването на много газове в тънките черва. Зингиберенът и 6-джинджеролът в състава на джинджифила са два от компонентите, които предпазват стомашната и чревната лигавица от увреждане и ускоряват заздравяването й. Джинджифилът придава на Натуралакс 3 значителна част от мекия ефект, като намалява образуването на газове и свързаните с това спазми на червата.

Семена от див копър (резене)(Foeniculumvulgare Mill.).


Неслучайно някога е наричан и „аптекарски копър”. Семената му съдържат етерично масло с уникално въздействие върху стомаха, дванадесетопръстника и червата, главните компоненти на което са анетол, алфа- и бета-пинен, мирцен, камфен, естрагол и други монотерпени. Облекчава подуването и свързания с излишните газове дискомфорт.  Ускорява храносмилането и изхвърлянето на метаболитни отпадъци от стените на червата, които иначе биха се задържали там и биха пречили на нормалната обмяна. Има спазмолитично действие, дължащо се на потискане на ацетилхолиновите рецептори. Комбинирането му с джинджифил в състава на Натуралакс обезпечава лаксативния ефект да протича гладко и в значителна степен безболезнено, което е от особена ценност за страдащите от хемороиди и констипация.

Кора от американски зърнастец (каскарасаграда) (RhamnuspurshianaDC).


Родственик на растящия у нас зърнастец,  каскара саграда има аналогична употреба в северноамериканската фитотерапия. Активните принципи при него са каскарозидите (каскара-гликозиди) – група хидроксиантраценови гликозиди, чието съдържание в кората е около 5-6%. Механизмът им на действие наподобява този на сена-антрахиноните – метаболизират се от бактериите на чревната флора до производни с ниска абсорбция (вкл. барбалоин и хризалоин), дразнещи чревната лигавица и задържащи водата в дебелото черво чрез активирането на простагландинови и серотонинови рецептори. Ефектът се проявява след около 8 часа от пероралния прием на препарати от растението, което съвпада по време с действието на латекса от алое.

Листа от мента (MenthaxpiperitaL.).


Добавянето на мента в състава на Натуралакс 3 към семената от див копър и джинджифила е важно за добрата поносимост на продукта. Тя е сред първите лечебни растения, за които се сещаме при болки и крампи в коремната област, и е едно от натуралните средства срещу раздразнено дебело черво. Основните активни вещества в състава на ментата са монотерпените – ментол, ментон, 1,8-цинеол, лимонен, и сесквитерпените, сред които най-активен е бета-кариофиленът. Ментата подобрява храносмилането, активира ленивия черен дроб и потиска ентеропатогенната флора.

  

  

Кое  отличава Naturalax от най-често използваните лаксативни средства?  • СЕНА И СЕНОЗИДИ  - Докато сенозидите са мощно очистително средство и имат своето място в гастроентерологичната диагностика и терапия за  подготовка на стомашно-чревния тракт за изследвания или оперативни интервенции, дългосрочната употреба на сена или нейните препарати е свързана с редица негативни ефекти. Най-добре познат на потребителите е бързо настъпващият страничен ефект „лениви  черва“. Той се дължи на пренасищане на простагландиновите и серотонинови рецептори в стената на дебелото черво, както и на електролитни смущения, водещи до увеличена реабсорбция на вода от чревния лумен. При злоупотреба настъпва дори хронична констипация. Други, дори по-сериозни проблеми с хроничната употреба на сена са свързани със значителната хепатотоксичност, която имат сенозидите при дълготраен прием, както и рискът от електролитен (особено калиев) дисбаланс, поради засиленото изхвърляне на соли с изпражненията.

  • РИЦИНОВО МАСЛО – Силно действащо средство, бързо довежда до смущения в чревния мотилитет и до електролитни нарушения. Няма механизъм, по който да предпазва лигавицата.

  • МАГНЕЗИЕВ СУЛФАТ – Неговият ефект е твърде бърз (настъпва за около час) и драстичен, което го прави неудобен за употреба в повечето ситуации, освен това е неподходящ при много твърди изпражнения, при хроничен запек и хемороиди. В сравнение с него Натуралакс 3 е значително по-елегантно средство, при това с по-добра цена.

  • НАТРИЕВ ПИКОСУЛФАТ И БИЗАКОДИЛ – Синтетични химикали, които често предизвикват гадене и спазми на чревната мускулатура. Възможна е появата на алергични реакции, чиято честота и тежест на протичане са много по-големи от евентуалната непоносимост към някоя от съставките на Натуралакс 3 (които не са сред широкоизвестните алергени).

  • ОСМОТИЧНИ ЛАКСАТИВИ – МАНИТОЛ И ЛАКТУЛОЗА – Имат надежден ефект в краткосрочен план, но предизвикват значителна дехидратация и образуване на газове, което е избегнато при Натуралакс 3.


Може ли Натуралакс 3 да се приема продължително време?


Отговорът е и да, и не – истината е някъде по средата. Дълготрайната, хронична констипация е сериозен здравен проблем, решаването на който не трябва да се базира единствено на приема на лаксативни средства, а е необходимо да се изключат причините  за това нарушение – неправилна диета, недостатъчен прием на течности, слаба двигателна активност, някои видове медикаменти и т.н. Голяма част от хората с такъв проблем обаче са в напреднала възраст или трудноподвижни и приемат значителен брой лекарства. Много хора не са склонни да правят съществени промени в начина си на живот по отношение на храненето и движението. Възможно е  Натуралакс 3 да се приема за по-продължителен период от време (без прекъсване не бива да надхвърля две седмици), ако се извършват периодично „почивки“ и не се надхвърлят препоръчаните дози от 1-2 капсули вечер. За да се избегне „синдромът на ленивите черва“ е необходимо храната да бъде разнообразна и богата на фибри и организмът да е достатъчно хидратиран. Докато в началото на приема на Натуралакс 3 е възможно временно втечняване консистенцията на изпражненията, балансиращият му ефект настъпва бързо и вторичен дискомфорт се наблюдава много рядко.Целта на терапията с Натуралакс3 е достигане на нормални и редовни изхождания без изхвърлянето на излишни количества вода и соли.Натуралакс 3 не трябва да се използва от пациенти с чревна непроходимост или изострени  язви и колити, както и от бременни и кърмачки.

Натуралакс 3 е изцяло вегетариански продукт (капсулован е по технологията VCaps) и не съдържа продукти на генетична модификация. Предлага се в разфасовки от 100 и 20 капсули. Прием: За възрастни и деца над 15 години по 2 капсули на ден. За деца от 12 до 15 години по 1 капсула на ден. Не се препоръчва за деца под 12 години.

натуралакс против запек

 

Оригинален продукт на Nature’s Way, USA. Търсете Натуралакс 3 в аптечната мрежа или го поръчайте с безплатна доставка от www.revita.bg! За повече въпроси: 02/9530583

 

 

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.