×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Хлорофилът е естественото съединение, присъстващо в зелените растения, на което се дължи техния цвят. Той помага на растенията да абсорбират енергията от слънцето по време на процеса на фотосинтеза. Това хранително вещество присъства в зелените зеленчуци и други растителни храни. Колкото по-зелен е зеленчукът, толкова по-високо е съдържанието на хлорофил в него. Ползите от хлорофила включват подобряване на здравето, повишаване на енергията и защитните сили при борба с болестите. Хлорофилът в естественото си състояние по-трудно се абсорбира в човешкия организъм. Поради тази причина често в състава на хранителните добавки се използва хлорофилин, дериват на естествения хлорофил. Хлорофилинът е водоразтворимо производно на хлорофила, което го прави по-добре усвоим, за разлика от другите форми на хлорофил. Често хлорофил и хлорофилин се използват като синоними, поради несъществените си разлики в биохимичните и фармакологични свойства.

Продуктите Хлорофреш® на Nature's Way съдържат хлорофил под формата на натриево-меден хлорофилин, извлечен от листа на бяла черница (Morus alba L). Според нуждите и предпочитанията на своите потребители, Nature's Way ги предлага в различни форми за прием:

Продуктовата линия осигурява множество хранителни ползи за тялото, както и помага за подобряване и укрепване на здравето.


Защо листа от бяла черница?

Листата на черницата притежават различни ползи свързани с подобряването нивата на кръвното налягане, на кръвната захар и холестерола, както и възпалението на тъканите в тялото. Полезните свойства на черницата в комбинация с по-лесното и достъпно отглеждане, я прави предпочитана суровина за извличане на хлорофил и неговите производни.


Какво е хлорофилно-меден комплекс?

Молекулата на хлорофила се състои от квадратен тетрапиролов пръстен. Централният атом в молекулата на хлорофила е магнезий. Дългата въглеводородна опашка, прикрепена към порфириновия пръстен, прави хлорофила мастноразтворим и неразтворим във вода. Хлорофилин-медният комплекс се получава от хлорофил чрез заместване на магнезиевия Mg2+ йон с меден Cu2+ йон и отстраняване на фитиловата опашка.


Характеристики и предимства на серията продукти Хлорофреш (Chlorofresh

  • Притежават силно антиоксидантно действие.
Антиоксидантният капацитет на хлорофилина е около 2000 пъти по-голям от този на сока от боровинки и 20 пъти по-голям от този на ресвератрола, органична молекула, призната за едно от най-добрите средства за борба с окислителното увреждане, причинено от химически канцерогени и радиация.
  • Действат като вътрешен дезодорант.

Хлорофилинът има способността да намалява лошия дъх, миризмата на тялото при изпотяване и миризмите на храносмилателния тракт. Отчасти благодарение на способността си да се свързва с определени органични молекули, отговорни за лошите миризми, като путресцин и кадаверин, хлорофилът успява да неутрализира лошите миризми. Натриево-медния хлорофилин оказва благоприятен ефект при пациенти, претърпели колостомия, илеостомия или инконтиненция, и може да помогне за намаляване на миризмата, свързана с халитоза.

  • Естествен детоксикатор на тялото.

Приемането на хлорофил може да помогне на тялото да елиминира опасните токсини като оптимизира дейността на стомашно-чревния тракт.

  • Облекчава редица кожни проблеми, включително и подобрява състоянието на кожата при акне.

Хлорофилът показва много обещаващи ефекти за намаляване на признаците на стареене, причинени от излагане на слънце. От проведени проучвания е установено, че предпазва тялото, особено кожата, от йонизиращо лъчение като гама лъчи. Благодарение на антиоксидантните и противовъзпалителни си свойства, намаляват броя на лезиите, тежестта на акнето и прекомерното омазняване на кожата. Предполага се също, че противовъзпалителните свойства на хлорофила помагат и за заздравяването на кожата и предотвратяване на инфекции.

  • Приемът на Хлорофреш® може да повлияе и върху функцията на имунната система.

Всъщност едно китайско проучване установява, че приемането на хлорофил увеличава производството на бели кръвни клетки при пациенти с левкопения (недостиг на бели кръвни клетки).

  • Блокер на афлатоксин-B1.

Проучване, извършено от Института Линус Полинг, показа, че хлорофилинът и хлорофилът са еднакво ефективни при блокиране на усвояването на афлатоксин-B1 при хората. Афлатоксин-В1 се метаболизира до канцероген, способен да свързва ДНК и да причинява мутации.

  • Подобрява функцията на отделителната система.

Животните, третирани с натриев меден хлорофилин, показват значително намаляване на отделянето на урина и относително тегло на бъбреците. Лечението с натриев меден хлорофилин значително подобрява бъбречната функция чрез нормализиране на биохимичните показатели и параметрите на урината.

Продуктите Хлорофреш (Chlorofresh на американската компания Nature’s Way са чудесен избор за всеки, който желае да усети силата на природата, да повиши своята издръжливост и да подпомогне своя метаболизъм.

Добавките Chlorofresh® са внимателно тествани и произведени според най-високите стандарти за качество.

Хлорофилно-медния комплекс от листа от черница на Nature’s Way подпомага синтеза на колаген за здрава кожа и поддържа свежестта на организма, действайки като вътрешен дезодорант.

Хлорофреш (Chlorofresh)® от Nature’s Way – помага да живеем здравословно!
 

Използвана литература:

  1. Przeor M, Flaczyk E, Kmiecik D, et al. Functional Properties and Antioxidant Activity of Morus alba L. Leaves var. Zolwinska Wielkolistna (WML-P)-The Effect of Controlled Conditioning Process. Antioxidants (Basel). 2020;9(8):668. Published 2020 Jul 26. doi:10.3390/antiox9080668
  2. https://lpi.oregonstate.edu/mic/dietary-factors/phytochemicals/chlorophyll-metallo-chlorophyll-derivatives
  3. https://patents.google.com/patent/CN104650102A/en
  4. https://www.copperh2o.com/blogs/blog/chlorophyll-water-complete-guide
  5. https://nutriscienceusa.com/product/sodium-copper-chlorophyllin/
  6. Reinhold Carle, Reif M. Schweiggert (Ed). Handbook of natural pigments in food and beverages - Industrial applications for improving food color. Elsevier Ltd., 2016.
  7. https://www.researchgate.net/profile/Svetoslav-Anev/publication/314076424_Fiziologia_na_rasteniata_-_rkovodstvo_za_uprazneniata/links/58b85963a6fdcc2d14d99b41/Fiziologia-na-rasteniata-rkovodstvo-za-uprazneniata.pdf

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Ивона Данова
Редовен докторант в научна специалност „Вирусология“. Завършила СУ Климент Охридски, специалност Биология и магистатура по Биология на развитието. Има опит в областта на клинико-лабораторните изследвания, както и в лабораторната диагностика за различни вирусни заболявания. Има участия в редица национални и международни научни конференции, както и следдипломни квалификационни курсове в областта на имунология, вирусология, епидемиология и обществено здраве. Интересува се от здравословния начин на живот, приложението на лечебните растения в медицината и техния антивирусен потенциал на действие.
Продуктът беше успешно добавен в любими.