×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Шофьорите, които преди да тръгнат на път изпиват чашка кафе, рискуват много по-малко да катастрофират в сравнение с шофьорите, които не правят това, твърдят учени от Великобритания. Според медицинските тестове, присъствието на кофеин в кръвта може да повиши концентрацията на вниманието поне с 50%. Установено е, че хора, които са длъжни изключително прецизно да изпълняват задълженията, например хирурзи или музиканти, много по-рядко правят грешки, ако пият кафе. Другото лице на кафето обаче също е добре известно – негативно влияние на количеството и качеството на съня на човека.

Изследването е обобщило данни за 1200 шофьори, пътуващи предимно на дълги разстояния, в продължение на 5 години. Резултатите показали, че рискът да попаднат в авария при любителите на кафето е с 81% по-нисък, отколкото аналогичния показател при хората, които не употребяват кафе. „Откритият от нас ефект е напълно логичен. Когато човек се съсредоточава, шансовете да попадне в ПТП намаляват. Но трябва да се внимателни с кафето, заради негативното му влияние върху съня”, отбелязва проф.  Лиза Шарууд, цитирана от  Medical News Today. Освен това ефектът на кафето е краткосрочен. Една чашка обикновено черно кафе действа активно след 10-ата минута, но не повече от 2-3 часа.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.