Search
Филтрирай по...

Eтапите на детоксикиращата програма

Eтапите на детоксикиращата програмаРешили сте да се подложите на детоксикация, но не знаете как да започнете. Ще ви предложим лесна схема, която може би ще ви помогне да се справите с пречистването на организма.
Първата фаза обикновено е най-трудна. Възможно е да се сблъскате с главоболие, виене на свят, гадене, лош дъх, световъртеж… Ако сте решили да намалите храната, най-вероятно гладът ще ви преследва постоянно. В този етап много хора се чувстват отпаднали и нивото на кръвната захар пада. Важно е да пиете много плодови и зеленчукови сокове. Така ще поддържате нивото на глюкозата в кръвта си. Избягвайте тежките храни и мазнини. Наблегнете на пилешкото и пуешкото месо. Забравете за тестените неща и сладкишите. Шоколадът се допуска, но само, ако е черен. Не прекалявайте с млякото и млечните продукти. Включете в менюто си повече фибри като боб и леща. Хората, които искат напълно да изчистят организма си прибягват до клизма, която да изпразни дебелото черво. Все пак, ако имате проблеми с храносмилателната система, този метод за детоксикация не се препоръчва. Хапвайте плодове и зеленчуци поне 5 пъти дневно. Отделете един ден в седмицата в продължение на месец, през който приемате само сок и вода. Това е най-добрият начин да дадете на тялото си антиоксидантите, от които се нуждае. Комбинирайте ги с допълнително количество витамини, минерали и билки за прочистване на черния дроб  и жлъчката.
При втората фаза е възможно да се появяват пъпки по кожата. Тенът ще е блед – това е признак, че кръвта се прочиства от отпадъците. Чувството на глад изчезва. В този период е необходимо плодовите и зеленчуковите сокове да се приемат 3 пъти през деня. Направете прочистване с плодов и зеленчуков сок веднъж на две седмици.
През третата фаза ще почувствате прилив на енергия. Прочиствайте се с плодов или зеленчуков сок само веднъж в месеца. Включете в менюто си и червени меса. Ежедневно правете гаргарата с подсолена вода. Това ще предотврати появата на херпеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top