Search
Филтрирай по...

Eye Factors® с лутеин – за силно зрение!

очи

 

 

Забелязали ли сте, че напоследък ви отнема повече време да се съсредоточите, за да прочетете дребния шрифт? Или че вече не можете да вденете иглата така бързо, както е било доскоро? Истината е, че с годините зрението ни се влошава. Но все пак има ли нещо, което можем да направим, за да забавим или дори – предотвратим този неизбежен процес? Да, разбира се!

Това може да се случи с помощта на природната медицина и в частност – някои хранителни добавки с действие, насочено именно към зрителните функции! Затова нека ви разкажем за един изключителен продукт на канадската компания Natural Factors – Факторс формула за очи (Eye Factors Formula)!

 

За добро зрение

 

Факторс формула за очи представлява висококачествена, изцяло натурална формула, в чиито състав влизат каротеноиди, лутеин, черна боровинка, мултиантоцианидини, моркови на прах, очанка. Тази мощна, антиоксидантна комбинация, значително подобрява зрителните функции, намалява риска от заболявания на зрението и забавя развитието им, ако вече са факт.  Билките и хранителните вещества в този продукт са напълно безопасни и действат като мощни антиоксиданти, борещи се със свободните радикали, които са основната причина за влошаването на зрението.

 

Знаете ли че…:

Всички заболявания на очите включват образуване на свободни радикали, което се провокира и от вредните UV лъчи. Слънчевите очила, които са добър филтър за тези лъчи, и антиоксидантите, с които се снабдяваме чрез храните и добавките, осигуряват защита на очите.

 

 

Ето повече за съставките в продукта:

 

 

Очанка. Очанката е едно от растенията с изключителни свойства в помощ на очите. То расте по пасища и в горите на Северна Америка, Европа и Азия. Компресът с отвара от екстракта от очанка изненадващо бързо облекчава зачервявания, отоци илизрителни нарушения при очни възпаления.

 

Очанката не е само за външна употреба. Въпреки че още не е изяснено какъв е точно механизмът на действие, приеман вътрешно, екстрактът от очанка също е полезен за очите. Приемът на очанка въздейства на черния дроб и други органи така ,че подобрява кръвоснабдяването на очите.

 

 

Черна боровинка. Това е другата ключова съставка във формулата за очи на Natural Factors. Черната боровинка е богата на флавоноиди, наречени антоцианозиди. Те са силни антиоксиданти, които предотвратяват вредното действие на свободните радикали.

Най-обещаващите изследвания показват, че екстрактът от черна боровинка подобрява нощната зрителна острота и адаптирането на зрението при преминаване от тъмнина към светлина и обратно. Това означчава, че черната боровинка може да е от полза за хората с хемералопия – смущение в зрителната адаптация към тъмнина, и при затруднено виждане при ярка светлина.

Още през 1964 г. екип от френски учени доказа, че боровинките подобряват адаптирането на зрението към тъмнина (особено след продължително излагане на силна светлина) и зрителната острота дори при слаба осветеност. Ефектът е най-силен в първите четири часа след приема на една доза екстракт от боровинка и отминава в рамките на 24 часа.

Други изследвания показват, че екстрактът от боровинка е изключително обещаващ и при по-сериозни заболявания като глаукома и диабет. Повечето хора могат да се възползват от полезните ефекти на екстракта при натоварване на зрението (при шофьори, пилоти, студенти, хора, които прекарват часове през монитора), особено когато се чувства напрежение в очите или има нарушения на зрителната острота.

 

 

Лутеин

 

Когато става дума за зрението на очите, лутеинът е предпочитан сред каротеноидите. Той присъства естествено в макулата и лещата на окото, като я пази от фотооксидация. Има достатъчно доказателства ,че допълнително приеманият лутеин може да потисне очни заболявания като макулната дегенерация и катарактата, които са основен проблем при застаряващото население. При проведено проучване за честотата на катарактата, за период от 8 години са изследвани 50 000 жени. При онези от тях, които са приемали пет порции богат на лутеин спанак седмично, е отчетена 50% по-ниска честота на катаракта. Друго проучване показва, че приемът на лутеин и зеаксантин, е тясно свързан с намаления риск от макулна дегенерация.

 

 

Антоцианидини

 

Флавоноидите в плодовете и зеленчуците са във фокуса на изследванията, тъй като се определят като мощни антиоксиданти. Сместа от антоцианидини е стандартизиран екстракт, получен от боровинка, червена боровинка, бъз, грозде, малина, ягода и, разбира се, черна боровинка.

 

 

Сок от моркови на прах

 

Повечето деца често чуват съвета: яж моркови, защото са важни за очите. Този традиционен съвет, който се предава от поколение на поколение, ес оказва напълно достоверен, защото бета-каротинът, на който са богати морковите, осигурява така важния за очите витамин А.

 

 

Рутин и кверцетин

 

Кверцетинът, един от най-важните биофлавоноиди, действа противовъзпалително и потиска образуването на свободни радикали. Тези два биофлавоноида във Факторс формула за очи помагат за усвояването и задържането на витамин С, така важен в борбата със свободните радикали. Биофлавоноидите подсилват капилярите, регулират пропускливостта им и предотвратяват кръвоизливите и разкъсванията на капилярите. Те също така повишават устойчивостта към инфекции.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top