В изследването се посочва, че консумацията на две чаши горещ шоколад дневно води до значително подобряване на когнитивните способности и паметта.
В проучването са участвали 60 доброволци, чиято средна възраст била около 73 години, част от които страдали от лошо кръвооросяване на мозъка. В продължение на 30 дни, участниците трябвало ежедневно да изпиват по 2 чаши горещ шоколад, като в края на експеримента им били направени тестове, определящи качеството на мисловния процес и на паметта.
Резултатите от изследването показали, че благодарение на едномесечната консумация на горещ шоколад, притокът на кръв към мозъка у някои от участниците се повишил с цели 8,3%.
Оказало се, че паметовите способности на доброволците също били подобрени, след редовната употреба на горещ шоколад.
Специалистите са категорични, че горещият шоколад може да бъде много полезна за здравето на мозъка напитка.
Коментари (0)
Нов коментар