
Учени от университета "Penn State" в САЩ са на мнение, че куркумата и канелата могат да редуцират вредите от консумирането на мазни ястия.
Резултатите от изследването показали, че растенията допринасят за намаляване нивата на триглицеридите в кръвта с цели 30%.
Включването на други полезни компоненти към приготвяната храна, като например чесън, розмарин, лют пипер и риган, спомага както за повишаването на общата антиоксидантна активност на организма, така и за подобряване на инсулиновата чувствителност.
Куркуминът, включен в състава на куркумата, е обект на редица изследвания в последните години. Той е мощен антиоксидант, поради което някои специалисти го посочват като перфектно превантивно средство срещу онкологични, сърдечно-съдови и дегенеративни заболявания.
Коментари (0)
Нов коментар