×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Над половината европейци са затлъстeлиНад половината от населението на Европа е с наднормено тегло или страда от затлъстяване, предадоха Ройтерс и ДПА, позовавайки се на доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие и Европейската комисия. Докладът за здравословното състояние на населението в 27-те страни членки на Европейския сюъз показва, че 52 процента от възрастното население страда от наднормено тегло или затлъстяване. То се изчислява чрез индекса на телесна маса, отчитащ съотношението между ръста и теглото. Счита се, че човек е с наднормено тегло, когато този показател е между 25 и 30, и страда от затлъстяване, когато той е равен на или надхвърля 30.

Авторите на доклада изтъкват като основни причини недостатъчната физическа активност и масово достъпните високоенергийни, захарни и мазни храни. И въпреки че засяга населението като цяло, проблемът с излишното тегло е по-сериозен сред по-бедната и по-необразованата част от него, както и сред жените. През последните години затлъстяването засяга все повече деца и подрастващи.  По последни данни около 1/3 от учениците в България са с наднормено тегло. Експертите настояват за спешни мерки и припомнят, че затлъстяването е свързано с повишен риск от болести като диабет, високо кръвно налягане, сърдечносъдови заболявания и някои форми на рак.

Прочетете още: 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.