Search
Филтрирай по...

Natural Factors: ново поколение хранителни добавки от Канада!

Натурал Факторс

 

Когато става въпрос за здравето, всеки е наясно че консумацията на пресни и екологични храни е един от най-добрите начини за набавяне на полезните вещества. Природата не доставя витамините изолирани и „на парче“  – тя ги носи в цял комплект от натурални съединения. В частност, растенията осигуряват на организма широк спектър от фитонутриенти, чиито ползи за общото здравословно състояние са неизброими.

 

 

Постоянно стремейки се да оптимизира ползите от тези храни, канадската компания Natural Factors създава продукти от ново поколение  натурални и заредени с енергия от природата хранителни добавки!

 

 

 

Естествена енергия от богатствата на земята и морето!

 

Продуктите на Natural Factors са натурални. За тях се използват само organic растения, от които прецизно се извличат екстрактите. Всички съставки са били обработвани и подготвени за крайния потребител в напълно естествената им среда.

 

Затова те са уловили трептящата енергия на природата в най-чистия ѝ вид. Разнообразието от витамини и минерали от една страна и широката гама ценни за човешкия организъм фитохимикали, комбинациите между които са стриктно следени  в лабораториите на компанията, са създадени с цел да подпомагат по най-добрия начин естествените биологични процеси в тялото.

 

 

Фермите на Natural Factors – напълно естествена среда!

 

Органично отглеждани растения

 

Всичко започва още от суровите материали, които са специално подбрани и изключително качествени. Те включват продукти от най-чист вид, съдържащи богати количества основни аминокиселини, витамини, минерали и стотици антиоксиданти, ензими и фитонутриенти. Повечето от тези наситени с полезни вещества растения, са отгледани в собствени ферми – плантациите на Natural Factors, откъдето в продължение на почти четвърт век се добиват изцяло органични култури, от собствени семена, без ГМО!

 

 

Фермите на Natural Factors са сертифицирани като 100 % органични и свободни от пестициди. Техните култури се торят само с компост и богати на азот морски растения, като освен това са внимателно обгрижвани изцяло на ръка. Растенията се берат в най-подходящия момент, след което биват незабавно обработвани в специално оборудвани за всяка една специфична цел помещения.

 

 

Във фермите на Natural Factors се работи посредством специалния EnviroSimpex® метод, с цел запазване и подсилване качеството на суровите продукти по време на прецизната им обработка.

 

 

 

Поддържането на постоянно качество е фин и прецизен процес!

 

Традиционните методи за преработка на пресни, сурови растения могат да разрушат много от натуралните фитохимикали, съдържащи се в тях, значително намалявайки по този начин реалните ползи за здравето, които съответното растение предлага в естествения си вид. По-конкретно, често в процеса на обработка на растенията, някои от чувствителните суровини биват изложени на неподходяща температура, светлина или кислород, които значително намаляват стойностите на полезните вещества.

 

Производство на продукти

 

 

 

 

Лабораторни условия

 

За процеса на производство в лабораториите на Natural Factors, се използва гореспоменатия патентован EnviroSimpex® метод, чиято цел е запазване на деликатните плодове, зеленчуци и билки от каквито и да било увреждания, които могат да възникнат при обработка с друга техника.

 

 

EnviroSimpex® залага на възможно най-лекия натиск, комбиниран с точното количество топлина в дълбок вакуум за извличане на влагата, предпазване на активните съставки и скъсяване на времето на сушене за максимално предпазване на чувствителните фитонутриенти. Температурата, при която се обработват продуктите, никога не се покачва над 48 градуса по Целзий. Освен това, в процеса не участват никакви разтворители и етанол. Методът EnviroSimpex® втечнява и смесва всички сурови материали в специална камера, където протичат био-активационните процеси.

 

Благодарение на EnviroSimpex®, свойствата на съдържащите се в растенията витамини, минерали, ензими, антиоксиданти и фитонутриенти, се запазват напълно.

 

 

Лабораторните съоръжения на Natural Factors, отговарят на стандарт GMP (Good Manufacturing Practice) – стандартът за добра производствена практика, включващ система от правила за производство на фармацевтична продукция.

 

Всички продукти на Natural Factors, можете да видите ТУК!

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top