Search
Филтрирай по...

Natural Factors с нов пробив във фармакологията на натурални продукти!

Забързаното ежедневие, нездравословната храна и интензивният стрес увеличават риска от болести и предизвикват недостиг на основни хранителни вещества. Ето защо е важно диетата да се комбинира с витамини, минерали, антиоксиданти и други хранителни вещества, които да поддържат тялото и ума в топ форма. Сред тях особено силно се откроява пиролоквинолин квинонът – универсално средство за защита от болести и преждевременно стареене с изключителни оздравяващи свойства.

Какво е пиролоквинолин квинон?

Известен още като PQQ, този мощен антиоксидант се отличава с изключителни анти-дегенеративни, анти-меланогенни, имуностимулиращи, противовъзпалителни и противотуморни свойства. Основното свойство на  PQQ се отнася до поддържане функцията на митохондриите и осигуряване на много енергия за невроните, миокарда и други тъкани. Според специалистите, ефектите на пиролоквинолин квинон са най-съществени, когато се приема заедно с коензим Q10 – друг ефективен, но значително по-популярен антиоксидант, чиито ползи засягат основно сърдечно-съдовата система. Всъщност и Коензим Q10 и PQQ се намират във всяка клетка на тялото. Най-високи са концентрациите им в органите, изискващи най-много енергия – сърце, черен дроб, бъбреци, далак, панкреас и бели дробове.

Синергичните ефекти на пиролоквинолин квинон и коензим Q10.

В комбинация пиролоквинолин квинон и коензим Q10 взаимно подсилват ефектите си и осигуряват максимални ползи за здравето. PQQ и коензим Q10 модулират клетъчните сигнални пътища, извличат окислителните свободни радикали и поддържат оптималната митохондриална функция. Проявяват невропротективни, кардиопротективни и антидиабетични свойства, намаляват риска от инсулти и невродегенеративни заболявания като Паркинсон и Алцхаймер, предотвратяват липидната пероксидация, подобряват усвояването на глюкозата от тъканите. Пиролоквинолин квинон и коензим Q10 се съдържат в редица храни, но пълноценното им усвояване чрез диетата е трудно, особено при хора над 40-годишна възраст.

Продуктът PQQ- 10® на Natural Factors – уникален за българския пазар! Вече 50 години канадската компания Natural Factors създава само висококачествени хранителни добавки – витамини и минерали, антиоксиданти и други естествени продукти. PQQ- 10® на Natural Factors обаче, е формулата, която заслужава по-специално внимание, тъй като ефектите й засягат редица аспекти на здравето.

PQQ- 10® комбинира 20 mg пиролоквинолин квинон и 200 mg коензим Q10 само в 1 софтгел капсула. Основното действие на продукта е насочено към стимулиране биогенезата (растежа и деленето) на митохондриите и поддържане на редица енергийни, структурни и транспортни клетъчни функции. Това е от огромно значение за забавяне процесите на стареене и профилактиката на „модерните“ болести – сърдечно-съдови и неврологични нарушения и диабет.

BioPQQ® е патентована съставка на Mitsubishi Gas Chemical America Inc. Ефикасността й е клинично доказана.

PQQ- 10® допринася за:

  • засилване на енергийната продукция в митохондриите на всички клетки в организма;
  • понижаване на оксидативния стрес, предизвикан от реактивните кислородни видове (ROS);
  • защитата на невроните от нараняване и дегенерация, и подобряване на паметта и концентрацията;
  • подобряване усвояването на глюкозата от тъканите и намаляване инсулиновата резистентност в хода на неинсулинозависимия захарен диабет (тип 2);
  • поддържане на енергийната функция на миокарда и доброто здраве на сърдечно-съдовата система; намаляване увреждащото действие на холестеролопонижаващите медикаменти от групата на статините върху миокарда; понижаване на кръвното налягане, особено в съчетание със стандартната терапия;
  • намаляване на кортизоловите нива, облекчаване на нервното напрежение и подобряване на съня.

Приемайте по 1 софтгел капсула дневно.

Прочетете още:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top