×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
как цигарите състаряват

Всички знаем, че цигарите вредят на здравето, влошават качеството на живот и повишават риска от различни заболявания. През последните няколко години обаче стана известен и фактът, че пушачите се състаряват много по-бързо от останалите. В едно от най-мащабните проучвания, правени до сега, дори са използвани фотографии, които доказват, че цигарите ускоряват кожното стареене.

 

Бледа кожа и много бръчки!

По време на Туинс дейс (Twins Days)* – фестивалът на близнаците, провеждащ се в град Туинсбърг, щата Охайо, САЩ, били избрани 79 двойки близнаци, които да вемат участие в мащабно проучване, касаещо последствията от тютюнопушенето.

тютюнопушене1близнаци3

В тази двойка и двамата близнаци са пушачи. Но човекът на тази снимка е пушил 14 години по-дълго от брат си.Условието било двойката близнаци да се състои от пушач и непушач, като лицата на всички участници били периодично фотографирани от професионални фотографи. Фотосите били анализирани от учени и специалисти в областта, които трябвало да определят какви промени са настъпили във външния вид на пушачите от всяка една двойка близнаци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

близнаци 4близнаци 3

В тази двойка, само дамата на тази снимка е пушач. 

Оказало се, че негативните промени във външния вид на пушачите се отличават с потресаваща последователност. При всяка една от двойките близнаци ясно се виждало как при пушачите са налични всички тези признаци или някои от тях:

  •  торбички под очите

  •  повече бръчки около горната устна

  • леко изкривяване в областта около устните

  •  бледа, безжизнена кожа, без цвят

  • повече бръчки пачи крак
близнаци 5

тази дама е 49 годишна, пуши с 29 години повече от сестра си.близнаци4

Проучването показва в детайли, че тютюнопушенето е сред топ причините за преждевременното стареене на лицето. И не само това. В сравнение с други фактори, свързани със стареенето на кожата, като например употреба на алкохол, UV лъчи, замърсена околна среда и др., тютюнопушенето оказва най-пагубно влияние!

Целта на това проучване е да докаже, че цигарите не само съкращават живота, но и значително влошават състоянието на кожата на лицето. Експериментът, направен с близнаците, много ясно показва и доказва този неприятен факт. Това е чудесен и изключително нагледен пример за това какви разлики във външния вид могат да предизвикат цигарите при напълно „еднакви” хора, каквито са близнаците.

*Туинс дейс е ежегоден фестивал на близнаците, който се провежда през първия уикенд от месец август. Фестивалът се провежда в предградие Кливланд, град Туинсбърг, щата Охайо (САЩ). Всяка година във фестивала участват хиляди хора, а събитията около фестивала включват показване на различни таланти, музика и др. Всяка година, фестивалът има различна тематика.

Източник: nytimes.com

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.