
Причина за интересното твърдение е фактът, че промяната в съотношението на микроорганизмите в червата, влияе положително върху чувствителността на тъканите към инсулина. Когато тази чувствителност, която познаваме и като инсулинова резистентност, бъде нарушена, се увеличава и рискът от развитие на диабет.
Положителните промени в чревната микрофлора въздействат благоприятно и на обмена на въглехидрати, което пък от своя страна възпрепятства много от предпоставките за поява на диабет.
Пробиотиците представляват част от т.нар. „добри” бактерии, които подпомагат процесите на храносмилане. Намаленият брой „добри” бактерии в човешкия организъм, може да доведе до някои заболявания, част от които доста опасни. Допълнителният прием на пробиотици възвръща нормалните нива на полезните бактерии и заедно с това повишава имунитета.
Коментари (0)
Нов коментар