×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Калоричността на храната не е най-важният показател при определянето на диета, смятат експерти от Диетичната асоциация на Великобритания, които се изказаха в защита на висококалоричната храна. Специалистите смятат, че енергийната ценност на храната, чрез която хората желаят да отслабнат, далеч не е абсолютен показател за възприемането на едни или други продукти. Много по-важно е колко енергия изразходва организмът за преработката на една или друга храна. „Текстурата и консистенцията на храната влияят на количеството енергия, който харчи организмът за нейното усвояване - обяснява клиничният диетолог Рик Милър.  – Меките и обработени продукти изискват за усвояването им по-малко усилия от организма. Продуктите с високо съдържание на фибри по-трудно се усвояват и пада количеството на получените калории”.

За пример диетологът сравнява сандвич от пълнозърнест хляб с фъстъчено масло и сандвич от бял хляб със същото масло. Те съдържат еднакво количество калории, но за усвояването на първия организмът изразходва много повече усилия. В крайна сметка енергийната му ценност се оказва ниска, а калориите – добри.  Според учените точно тук се крие отговорът на въпроса защо прецизното пресмятане на калории не винаги помага на желаещите да свалят някой друг килограм, за да постигнат желания резултат.

Прочетете още: 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.