×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Ябълков пектин

 

 

Едни от най-широко разпространените здравословни проблеми в днешно време са диабетът, затлъстяването, високият холестерол и хипертонията. Основен двигател на това масово явление са лошото хранене, обездвижването и стресът, превърнали се в неизбежна част от ежедневието. С възрастта контролът върху тези заболявания става все по-труден, в резултат от което качеството на живот е значително нарушено. Съществуват различни естествени средства за облекчаване на симптомите в тези случаи, но само пектинът и по-специално този, който се съдържа в ябълките проявява 100% безотказно действие.

„Една ябълка на ден държи доктора далеч от мен”? Не съвсем, най-малкото е доста пресилено, защото само 1 ябълка на ден е крайно недостатъчна, за да извлечем максимално ползи. За да има осезаеми ползи от пектина, е необходимо ежедневно да се изяждат поне 5-6 ябълки и то в продължение на по-дълъг период от време. Само че човек не винаги може или иска да разнася плодове в ежедневната си дейност, а да не забравяме, че не всички обичат ябълки, особено с корите. Но това не е единственият фактор, който до голяма степен може да обезмисли добрите ни намерения ежедневно да хапваме по килограм-два ябълки. На практика не всеки сезон ябълките са чак толкова полезна храна, защото количественото съдържание на пектин, захари, витамини и минерали силно варират според сорта, сезона, начина на съхранение и т.н.

Какво представлява пектинът? Пектинът (от гр. pektikos – втвърден, сгъстен) е хетерополизахарид, съдържащ се в първичната клетъчна стена на растителните клетки. Всяко растение образува различни по химичната си структура пектини. Сред плодовете, даващи рационални количества пектин, най-важни са ябълковият и цитрусовият, със съдържание от 1-1.5 % в ябълките и до 30% в цитрусовите кори.

Защо ябълковият пектин е по-добрият избор? Цитрусовите плодове много по-често причиняват алергични реакции, докато към Розоцветните растения (каквито са и ябълките) алергичните прояви са изключителна рядкост. Освен това някои от флавоноидите на грейпфрутите и портокалите променят метаболизма на много лекарства и нутриенти, и усилват действието им. В ябълковия пектин не се съдържат ензимни инхибитори или активатори с клинично значение, затова приемът му в тези случаи е напълно безопасен.

Ябълков Пектин Супер концентрат - уникален пектинов концентрат от ябълки плюс екстракт от зелен чай! Ябълков Пектин Супер концентрат е източник на концентриран пектин, съдържащ 300 мг фибри във всяка капсула, плюс 10 мг екстракт от зелен чай, в който има минимум 15% катехини. Този изцяло естествен продукт съчетава детоксикационните, пребиотични и регулиращи метаболизма свойства на пектиновите фибри с мощния антиоксидантен потенциал на зеления чай за още по-силен ефект. Ябълковият екстракт в продукта съдържа всички полезни компоненти на ябълковия плод – месестата част (мезокарп), сърцевината и кората, която е особено богата на фибри и микроелементи; източник е на минимум 65% галактуронова киселина. Наред с пектина, в екстракта се съдържат витамин С, калий, калций, органични киселини и значително количество фенолни съединения с антиоксидантен ефект, произхождащи от корите на ябълките.

 Детоксикация

Каква е ролята на екстракта от зелен чай в продукта?

Комбинирането на пектина с екстракт от зелен чай не е случайно. Зеленият чай съдържа мощни фенолни съединения от групата на катехините, сред които най-висока биологична активност има епигалокатехингалатът (EGCG). Това флавоноидно съединение от таниновата група е сред основните субстрати на младостта и дълголетието, наблюдавани у азиатските народи, редовно консумиращи зелен чай. EGCG допринася за намаляване на окислението на мастните киселини и липидите, които изграждат клетъчните мембрани и спомага за инхибиране на теломеразата – ензимът, откъсващ крайчетата (теломери) от хромозомите на клетките и предизвикващ програмираната клетъчна смърт. Проявява силно противовъзпалително и антимикробно действие.

 

Как действа Ябълков Пектин Супер концентрат :

-Хипогликемично действие. Не позволява пълното разграждане на нишестето в храносмилателната система и така допринася за понижаване нивата на кръвната захар.  Допринася за понижаване на гликемичния индекс след натоварване с глюкоза.

-Холестероло- и липидо-понижаващо действие. Спомага за блокиране реабсорбцията на тези вещества от лигавицата на дебелото черво в хода на ентеро-хепаталния кръговрат. Допринася за намаляване на отлаганията на мастни вещества по стените на червата и улеснява пасажа им.

-Апетитопонижаващи ефект. Дължи се на набъбването на пектина в стомаха в хода на гелообразуването с водата и стомашните сокове. Зеленият чай също упражнява анорексигенно действие заради EGCG (епигалокатехин-3-галат) и метилксантините, които дори в малки количества засилват термогенезата и потискат апетита.

-Регулиране на чревната моторика. Допринася за увеличаване обема на чревното съдържимо и сгъстяването му на ниво дебело черво. Двата ефекта са умерени и се допълват от противовъзпалителния ефект на катехините и подобрения състав на чревната микрофлора. Ябълков Пектин Супер концентрат може да облекчи както констипацията, така и хроничната диария, особено в случаите, когато последната е причинена от хронична интоксикация с ксенобиотици, лекарства и тежки метали.

-Радиопротективен ефект. През 2004 г в престижния журнал Swiss Medical Weekly са изнесени резултатите от двойно-сляпо, рандомизирано и плацебо-контролирано клинично проучване върху „Чернобилски деца”, обременени с радиоактивния изотоп цезий-137. Радиоактивното им натоварване е било средно 30 Bq бекерела/кг, докато нивата от 20 Bq/кг се приемат за носещи риск от ракови образувания. Участниците, 64 деца от областта Гомел, Беларус, са приемали ябълков концентрат с 15-16% съдържание на пектин или плацебо.  Средното понижение на цезиевите нива в пектиновата група е било с 62.6%, докато това на плацебо-групата не надхвърлило 13.9%. Всички деца от пектиновата група понижили нивата си на радиоактивно натоварване под пряката рискова стойност от 20 Bq/кг, като най-високата стойност е била 15.4 Bq/кг. Проучването потвърждава целесъобразността на приема на ябълков пектин като радиопротектор.Защо ябълковият концентрат в Ябълков Пектин Супер концентрат е с много по-високо качество, в сравнение с повечето продукти, съдържащи пектин? Това се дължи на Envirosimplex метода, използван при производството на продукта, който представлява максимално щадящ процес на извличане на биоактивни компоненти. За разлика от стандартното извличане на ябълковия пектин, практикувано например в цеховете за производство на плодови сокове, патентованият процес Envirosimplex не използва добавянето на горещи разредени киселини разрушаващи значителна част от нутриентите, нито алуминиеви съединения които имат установен невротоксичен ефект. При Envirosimplex плодовата каша се подлага на вакуумно изсушаване за кратки  периоди при ниски температури в специализирани помещения. По този начин биоактивните компоненти се извличат и концентрират, без да се използват солвенти и етанол. Запазват се активностите на всички компоненти, включително ензимите, което гарантира еквивалентното действие на пектина с това на прясната ябълка! Процесът НЕ позволява допускане на ГМО и производните им!

 

Полезни ефекти на Ябълков Пектин Супер концентрат:

-Отличен източник на разтворими диетични фибри.

-Регулира баланса на кръвната захар и понижава оксидативния стрес, свързан с високите й нива.

-Спомага за поддържане на здравословно телесно тегло и увеличаване чувството за ситост.

-Понижава нивата на триглицеридите и холестерола, като понижава абсорбцията им.

-Продуктът има силно изразено антиоксидантно действие в органите на храносмилателната система и може да окаже онкопрофилактичен ефект върху лигавицата на дебелото черво.

-Има пребиотично действие и стимулира развитието на здравословна чревна флора.

-Увеличава обема на изпражненията и улеснява изхожданията, без да ускорява перисталтиката и да причинява лениви черва, колики и газове. Може да се приема при колити, ентероколити и дисбактериози.

-Доставя на организма богата гама от антиоксиданти и фитонутриенти поради добиването му от цели ябълки (включително корите) и обогатяването му с екстракта от зелен чай.

-Отличен радиопротектор - насърчава извеждането на токсини и тежки метали от храносмилателната система, включително живак и радиоактивни елементи.

Ябълков пектин супер концентрат може да се използва за профилактика и допълваща терапия при затлъстяване, захарен диабет (неинсулинозависим), коронарна болест на сърцето, висок холестерол, хронична диария или констипация, стомашни язви, възпалителни заболявания на дебелото черво.

Забележки: по време на приема е важно да се приема достатъчно количество вода – около литър и половина средно за възрастен със стандартно тегло, за да се избегне констипацията и да се постигне оптимален ефект върху физиологичните процеси в стомаха и червата. Ако пектинът не бъде достатъчно хидратиран, за да образува гел, може да забави изпразването на червата и детоксикационният му ефект значително да се компрометира.

Препаратът е напълно съвместим с вегетарианството и с хипоалергенните диети. Големите количества твърди млечни продукти могат да намалят ефекта му поради инактивиране на пектина от излишните калциеви йони, но комбинацията му с кисело мляко е целесъобразна и здравословна.

Прием: По 1 капсула дневно, с храна. За интензивна употреба: 2 капсули дневно, с храна. Оригинален продукт на Natural Factors, Canada – реномиран и утвърден производител на висококачествени природни продукти. Официален вносител за България: Гео Нутришън ЕООД. За повече информация: 02/9530583

 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.