×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Спирулина

Стане ли въпрос за здравословен начин на живот, все по-често се споменават т.нар. суперхрани, сред които специално място заемат зелените растения. Според качествата които им се приписват – от детоксиканти през регулатори на теглото, до мощни имуностимулатори, те все повече се налагат като „черешката на тортата“  в областта на здравословното хранене. Ако досега не сте изпробвали тяхната сила в дневното си меню – крайно време е да го направите!

Зелените храни съдържат едни от най-ценните съкровища от палитрата на естествените вещества от природата, способни на неподозирани ефекти върху здравето.

Търсите лесен, ефективен и безболезнен начин да избавите организма си от натрупаните отрови? Зелените храни буквално преливат от хлорофил, който помага на тялото да изхвърли токсините и предпазва от тях черния дроб. В същото време, изобилието от минерали в тях помага на всички клетки и системи да бъдат в оптимална кондиция.

В последните години все по-голяма популярност печели една зелена суперхрана – хлорелата. Тя представлява вид зелено, сладководно водорасло, богато на протеини, витамини от групата В, антиоксиданти, витамин С, каротеноиди и хлорофил. За последния е известно, че дори в много малки концентрации спомага за ликвидирането на свободните радикали в организма повече от витамин С и глутатион 8, също добре известни с антиоксидантните си свойства.

А междувременно – ето няколко съвета, които ще ви помогнат за успешно справяне с отровите, натрупани във вашето тяло.

 • Не прекалявайте с месото! Старайте се да консумирате колкото се може повече постни храни, като обръщате специално внимание на зеленчуците, някои от които също са надежден източник на протеини, както и на аминокиселини, стимулиращи функцията на черния дроб.

 • Наблягайте на цитрусовите плодове! Всички те съдържат витамин С в големи дози, а той, както знаем, е мощен антиоксидант и детоксикатор.

 • Приемайте колкото е възможно по-често зелен чай. Той помага за изхвърлянето на отровите от тялото ви.

 • Избягвайте алкохола, захарта и кофеина.


Контролът на теглото


Нискокалорични, но същевременно пълни с полезни хранителни вещества – едва ли има по-добра комбинация от тази, която предлагат зелените растения. Именно разтоварването от мазнините и излишните калории помага на организма да заработи по-добре, тъй като той не губи излишна енергия за преработката на тежките храни. Изхвърлянето на отровите неизменно е свързано и със загуба на тегло, колкото и незначителна да ви се струва тя в началото.  И още един бонус – съвсем скоро ще ви направи впечатление, че благодарение на изхвърлянето на вредните вещества, издръжливостта ви ще се повиши, а това със сигурност ще направи посещенията във фитнеса по-приятни и ефективни.  Няколко практични съвета в битката  срещу излишните килограми:

 • Наблягайте на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни – те са  богати на хранителни елементи, но с ниско съдържание на калории.

 • Недейте да правите компромиси със съня си – старайте се да спите достатъчно, да избягвате стреса и да се храните редовно. Никога не пропускайте закуската.

 • Най-добре е промените в хранителния режим да бъдат постепенни, а не резки.

 • Вместо да се фокусирате единствено върху загубата на тегло, поставяйте си и други цели – следете за процентното съдържание на мазнини в тялото си, практикувайте дейности, свързани с физическа активност винаги когато ви е възможно. Колкото по-приятни физически занимания си изберете, толкова по-лесно ще понесете новия режим.


В перфектна форма и в по-късните години


С напредването на възрастта, на здравето трябва да се обръща все по-голямо внимание. Ако сте от хората, които искат да достигнат старините си в цветуща кондиция и добро здраве, зелените растения трябва да бъдат в основата на хранителния ви режим. Благодарения на всеизвестния факт, че са богати на антиоксиданти, те допринасят за унищожаването на свободните радикали в организма, които са свързани не само с остаряването, но и с развитието на злокачествени заболявания. Става ли въпрос конкретно за хлорелата, тя съдържа така наречения фактор на растежа (Chlorella Growth Factor - CGF) - съставка, която ускорява подновяването на клетките и допринася за нормалното протичане на процеса  клетъчна репликация.

Ето някои препоръки, чието спазване ще увеличи вероятността да остареете в добро здраве:

 • Намалете калориите. Изследванията са категорични, че умерената консумация след определена възраст може да ви „подари“ цели години живот.

 • Ако пиете, за предпочитане е да е червено вино – то съдържа веществото ресвератрол, което забавя стареенето.

 • Бъдете активни и социални – това също отдалечава остаряването!

 • Преминете на средиземноморска диета, която е доказано полезна за сърцето – повече риба, морски дарове, ярко оцветени плодове и зеленчуци, както и пълнозърнести храни.


В подкрепа на имунната система


Силната и здрава имунна система е изключително важна не само през сезона на настинките и грипа. В дългосрочен план, доброто здраве е невъзможно без правилното ѝ функциониране. Както споменахме, зелените растения иматмощен имуностимулиращ ефект – от една страна заради големите количества витамин С, съдържащи се в много от тях, а от друга – благодарение на полизахаридите, намиращи се в клетъчните стени на водораслото хлорела.

  

Прочетете още:


Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.