След това участниците били подложени на на изследване със скенер. Анализът на мозъка се извършвал в този момент, когато мъжете изпълнявали тестови задачи за запаметяване. В сравнение с контролната група, първата демонстрирала повишение на активността в дорсолатералната префронтална мозъчна кора (важна за работната памет, която е необходима за фокусиране на вниманието и решаването на поставени задачи). Тайната се крие в полифенолите като епигалокатехин галат (ECGC). Те позволяват да се забави разлагането на невротрансмитерите – допамин и адренали. Допълнителен плюс на полифенолите е, че възпрепятстват образуването на сенилни плаки, които затормозяват възприятията, обяснява д-р Щефан Боргварт от Университетската болница в Базел.
Зеленият чай подобрява качеството на паметта
Обикновеният зелен чай може значително да подобри качеството на паметта и възприятията на мъжете, твърдят швейцарски учени. Учените са провели тест с 12 здрави доброволци. Мъжете били разделени на две групи. Първата пиела напитки с екстракт от зелен чай, а контролната група - не. Екстрактът, използван в експеримента бил екивалентен на 1 - 2 чашки зелен чай.
След това участниците били подложени на на изследване със скенер. Анализът на мозъка се извършвал в този момент, когато мъжете изпълнявали тестови задачи за запаметяване. В сравнение с контролната група, първата демонстрирала повишение на активността в дорсолатералната префронтална мозъчна кора (важна за работната памет, която е необходима за фокусиране на вниманието и решаването на поставени задачи). Тайната се крие в полифенолите като епигалокатехин галат (ECGC). Те позволяват да се забави разлагането на невротрансмитерите – допамин и адренали. Допълнителен плюс на полифенолите е, че възпрепятстват образуването на сенилни плаки, които затормозяват възприятията, обяснява д-р Щефан Боргварт от Университетската болница в Базел.
След това участниците били подложени на на изследване със скенер. Анализът на мозъка се извършвал в този момент, когато мъжете изпълнявали тестови задачи за запаметяване. В сравнение с контролната група, първата демонстрирала повишение на активността в дорсолатералната префронтална мозъчна кора (важна за работната памет, която е необходима за фокусиране на вниманието и решаването на поставени задачи). Тайната се крие в полифенолите като епигалокатехин галат (ECGC). Те позволяват да се забави разлагането на невротрансмитерите – допамин и адренали. Допълнителен плюс на полифенолите е, че възпрепятстват образуването на сенилни плаки, които затормозяват възприятията, обяснява д-р Щефан Боргварт от Университетската болница в Базел.
Категории
Най-нови
Коментари (0)
Нов коментар