×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Затлъстяване и диабет

Хромът е ключов за здравето микроелемент. Тъй като не се произвежда в тялото, е необходимо да се набавя чрез диетата или хранителни добавки.  

Дефицитът на хром е често срещан. Ето при кои групи хора рискът от недостига му е най-висок:

  • диабетици или хора в преддиабетно състояние;
  • хора, които често консумират тестени изделия от бяло брашно, преработени храни и др.;
  • бременни жени и кърмачки;
  • спортисти и хора, изложени на по-тежки физически натоварвания.

Хром: от полза придиабет и инсулинова резистентност!

Една от най-важните ползи на хрома е, че участва във въглехидратния метаболизъм чрез производството на т. нар. глюкозно-толерантен фактор, известен още като GTF. Като един от компонентите, участващи в глюкозно-толерантния фактор, хромът има определяща роля за баланса на кръвната захар. GTF влияе силно върху чувствителността към инсулин – хормонът, който регулира нивата на глюкоза в кръвта. Това е важно, защото един от отличителните белези на диабет тип 2 е слабата чувствителност към инсулина.

Когато, поради нарушения в GTF или по други приичини, организмът не реагира правилно на инсулина, нивата на кръвна захар се покачват. Високите нива на захар, циркулиращи в кръвния поток, могат да увредят тъканите в цялото тяло. Всичко това лесно може да доведе до увреждане на кръвоносните съдове и нервите, в резултат от което рискът от отслабване на зрението, високо кръвно налягане, развитие на сърдечни и чернодробни заболявания се увеличава.

Още ползи от приема на хром:

Съвременните изследвания показват, че освен в поддържане здравословните нива на кръвната захар, хромът участва в много други процеси. Ето кои са те:

  • Благоприятства метаболизма на мазнините и намалява нивата на триглицериди в кръвта – това са две важни условия за редуциране риска от сърдечно-съдови усложнения, инсулт и хипертония.
  • Спомага за увеличаване количеството на циркулиращите в кръвта липопротеини с висока плътност (HDL или „добър” холестерол) – по този начин вероятността от инфаркт значително намалява.
  • Намалява нивата на кортизола (стресовият хормон) и покачва нивата на имуноглобулините – така функционнирането на имунната система се подобрява и човек лесно може да преодолее физическия и емоционален стрес.
  • Регулира телесните мазнини и увеличава чистата мускулна маса – това са главните фактори, участващи в поддържането на нормално телесно тегло.

Приемате ли достатъчно хром чрез храната?

Хромът е есенциален микроелемент, който не се синтезира от тялото. Набавянето му чрез храната и/или хранителните добавки е важно условие, за да бъдем здрави и да се чувстваме добре.

Здравословното, балансирано хранене с акцент върху пълнозърнестите храни, говеждото и червените меса, доматите, картофите, пшеничния зародиш, триците и др., осигурява необходимите количества хром. Проблемът е, че начинът на хранене при повечето хора обикновено изключва хранителните източници на хром. Бързото хапване „на крак”, най-често с „бързи” храни и продукти с неясно съдържание, е типично за съвременния човек.

Висококачествените хранителни добавки със съдържание на хром са добър вариант да си набавяте така важния минерал.

Американската компания Nature's Way предлага две форми на хром, подходящи за профилактика на диабет и затлъстяване. 

GTF хром. Glucose tolerance factor (GTF) е природен молекулен комплекс, изолиран през 1957 от бирената мая, в състава на който хромът е свързан с диникотиновата киселина и универсалния клетъчен антиоксидант глутатион.

Хром пиколинат. Пиколинатът е комплекс на хромния тривалентен йон с пиколиновата (пиридин-2-карбоксилната киселина), познат още от 1917, но като розово багрило, а не като диетична добавка.

И двете форми са слаботоксични, с висока абсорбция и бионаличност. GTF е природен, докато пиколинатът е синтетично вещество. GTF е по-подходящ само за регулиране на захарта и е по-добър вариант като антидиабетикум, докато пиколинатът може да се използва и за отслабване и регулиране на холестерола. 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.