×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Според официална публикация на Правителството на САЩ, изпитването на ваксината е започнало най-късно в понеделник, 16.03.2020 г.


 

Коронавирус

 

Група от 45 здрави доброволци ще бъдат ваксинирани в Kaiser Permanente в Сиатъл. Доброволците ще получат различни дози от експерименталната ваксина. Всеки от тях ще бъде инжектиран два пъти в разстояние на 28 дни в мускула на горната част на ръката.


Към момента няма данни, че ваксината е рискова



  • Ваксината не може да причини Covid-19

  • Съдържа безвреден генетичен код, копиран от вируса, причиняващ заболяването


 

Според експертите, ще са необходими месеци, за да се разбере дали тази ваксина или други, върху които се работи в момента, ще дадат търсения резултат.

Тестването е финансирано от Националния институт по здравеопазване в САЩ.

Биотехнологичната компания, която стои зад разработката - Moderna Therapeutics обяви, че ваксината е произведена по изпитан метод и сигурен процес на производство.

 

Д-р Джон Трегонинг (John Tregoning), експерт по инфекциозни заболявания в Imperial College London, Обединеното кралство заяви:

„Тази ваксина използва съществуваща технология. Изработена е по много висок стандарт и e безопасна за хората. Участниците в експеримента ще бъдат много внимателно наблюдавани.“

"Работи се много бързо, това е надпревара с вируса, а не е „състезание“ между учените. Прави се в полза на човечеството."

 

Типичните ваксини срещу вируси, като например морбили, използват отслабен или убит вирус. Но ваксината mRNA-1273 не е съставена от вируса, който причинява Covid-19. Тя включва малък сегмент от генетичен код, копиран от вируса, лабораторно изолиран. Учените се надяват, че ваксината ще успее да преодолее имунната защита на човешкото тяло, за да може успешно да се пребори с истинската инфекция.

Ако тестовете дадат положителен резултат, може да отнеме до 18 месеца преди ваксината да стане достъпна за обществено ползване.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.