×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Държавата е втората най-тежко засегната от коронавирус след Италия


Коронавирус

 

На 16 март испанските здравни власти съобщиха, че броят на коронавирусните инфекции е нараснал от 1000 до 9191 случая. Скокът от 13% превръща Испания във втората най-тежко засегната от коронавирус държава след Италия.

Фернандо Симон, директор на Испанския координационен център за извънредни медицински ситуации заяви, че смъртността от коронавирус остава около 3%. Очаква се тя да се увеличава през идните 10 дни.

Според данните, предоставени от Симон 309 души в Испания са починали, 540 са се възстановили, а 431 остават на интензивно лечение.

Повече от половината от случаите (4695 или 60%) са регистрирани в района на Мадрид. На 16 март испанското правителство съобщи, че спад в броя на новозаразените в региона може да има след около 10 дни – до 26 март. Предполага се, че броят на изписаните пациенти ще започне да надвишава този на новозаразените едва около 15 април.

Испанският министър на транспорта Хосе Луис Абалос заяви в понеделник сутринта, че карантината, обявена от кабинета в събота, ще продължи повече от първоначално установените 15 дни. В речта си пред испанското национално радио RNE, министърът обясни, че две седмици няма да бъдат достатъчни за Испания да спечели битката с новия SARS-CoV-2.

Новината излезе след като стана ясно, че ръководителката на правителството на автономната област Мадрид - Исабел Диас Аюсо също е заразена с коронавирус.

През втория ден от карантината в Испания, на гражданите е разрешено да напускат къщите си само за да си купят храна или да стигнат до работното си място. Кметът на Мадрид - Хосе Луис Мартинес-Алмейда обяви, че местната полиция ще контролира дали гражданите спазват забраната.

„Вчера бяха наложени 199 глоби на хора, които бяха на улицата“, заяви Хосе Луис Мартинес-Алмейда. "Имаше дори един арест." Изказвайки се по държавния телевизионен канал TVE, кметът призова компаниите да насърчават служителите да работят от дома си, за да се ограничат максимално рисковете в столицата, силно засегната от коронавируса.

Източник: elpais.com.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.