×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Полинозата или сенната хрема е разпространено алергично заболяване, характерно за пролетния сезон. Но какви рискове крие това безобидно на пръв поглед алергично състояние? И може ли „обикновената" сенна хрема да доведе до сериозни усложнения като отслабване на слуха и зрението или няма място за безпокойство?

На тези въпроси отговаря специалистът по имунология и алергология - професор Юрий Смолкин:

- Днес пролетта настъпва по-рано. Сезонът на цъфтеж на растенията също. Практиката показва, че колкото по-рано започне отделянето на полени, толкова по-трудно става за хората, страдащи от полиноза да понесат алергията. Най-често полинозата се проявява като възпаление на носната лигавица, а най-разпространените симптоми на това състояние са:

  • алергичен ринит;

  • възпаление на синусите, предизвикващо запушване на носа;

  • зачервяване и сълзене на очите;

  • пристъпи на кихане.


Въпреки тези мъчителни и неприятни усещания, повечето хора възприемат полинозата като нещо „безобидно". Смятат, че като купят капки за нос или антихистаминови таблетки от аптеката, те ще разрешат сами този проблем.

Да, антихистаминови препарати на пазара има много. И макар, че на рафта в аптеката те стоят един до друг, спектърът на действие на всеки препарат е различен. Купувайки лекарство без консултация с лекар, страдащите от полиноза рискуват да сгрешат при избора на подходящото за тях средство или да преценят неправилно дозировката. Самолечението с антихистаминови средства може да доведе до сериозни последствия, сред които подуване, дихателни проблеми, затруднена дефекация и нарушения на паметта.

Сред „екзотичните", но уви, не толкова редки последствия са:

  • увреждане на зрителния или слуховия нерв (може да доведе до влошаване на зрението, частична или пълна глухота)

  • възпаление на вулвата при жените (полинозата може да засегне всички лигавици)

  • епилепсия

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.