×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
проблеми с растежаБолка, безнадеждност, отчаяние - невъзможно е да се изразят с думи всички онези чувства, които изпитват майките, чиито деца за първи път задават въпроса: „Мамо, защо не раста?". До скоро родителите, сблъскали се с този проблем, нямаха възможност да помогнат на своите деца да постигнат успехи в общуването и спорта и да не се различават от своите връстници.

Най-тежката форма на забавен растеж се нарича хипофизарен нанизъм - състояние обусловено от дефицит на соматотропен хормон (СТХ) в организма. И макар че количеството на страдащите от това заболяване съставя едва 8 - 9% от броя на всички деца с нисък ръст, именно тези няколко процента са с най-неблагоприятни прогнози и практически нулеви шансове за нормално физическо развитие, ако не бъдат подложени на своевременна заместителна терапия.

За съжаление проблемите на пациентите със соматотропна недостатъчност не се ограничават с ниския ръст. Редица изследвания сочат, че страдащите от дефицит на СТХ са изложени на висок риск от преждевременно стареене и сърдечносъдова смърт.

До средата на 20-ти век болните от соматотропна недостатъчност се смятаха за абсолютно безперспективни от гледна точка на лечението. Преди близо 40 години, се появи възможност да се помогне на страдащите от това състояние със заместителна терапия с извлечен от хипофизата на едър рогат добитък СТХ, но от 1985 година употребата на подобни препарати е забранена в повечето развити страни, поради установеното наличие на приони (протеинови инфекциозни частици) и риска от развитие на свързани с това заболявания.

За щастие науката не спира да се развива. Днес вече съществуват генно-инженерни препарати без съдържание на активни примеси, с идентичен на човешкия, соматропин. Заместителната терапия с такива препарати може да подобри растежа на децата, а при продължително систематично лечение се наблюдават задоволителни резултати при тяхното физическо развитие.

Приемането на препарати със рекомбинантен хормон за растеж, идентичен с хормона, който се синтезира в човешкия организъм, позволява да се преодолее на пръв поглед безнадеждната ситуация. Такъв препарат е Генотропин на американската компания Pfizer Inc.

За механизмите на действие, показанията, профила на безопасност и опита в приложението на Генотропин ще разкаже специалистът по ендокринология, проф. д-р Владимир Боцюрко.

- Известно е, че практически всички хормони влияят пряко или косвено върху процесите на растеж. При това най-изразен ефект притежава соматотропният хормон. От всички генно-инженерни препарати съдържащи СТХ, особен интерес за лекарите представлява препаратът Генотропин. Високата ефективност и безопасност на препарата е призната от водещи ендокринолози от целия свят и е потвърдена от многочислените многоцентрови международни изследвания (Pfizer International Growth Study, PIGS). Безупречната репутация на компания Pfizer Inc., производител на този препарат, е доказателство за високото качество на всички предлагани от компанията продукти, включително Генотропин - най-предписваният хормон в света.

В клиниката, в която работя използваме Генотропин вече близо 3 години, в продължение на които препаратът се доказа като високоефективно и безопасно средство. При пациентите, приемащи Генотропин, се наблюдават високи темпове на растеж - от 8 до 12 сантиметра годишно. Ранното диагностициране на заболяването и своевременната заместителна терапия водят до високи клинични резултати. Децата на възраст до 2 години достигат до нормален за своята хронологична възраст ръст, с помощта на 5-годишна систематична терапия (Consensus guidelines for the diagnosis and treatment of Growth Hormone Deficiency in childhood and adolescence: summary statement of the GH Research Society, 2000).

Основният ефект на Генотропин е свързан с активирането на анаболитните процеси, което води до усилен линеен растеж, увеличаване на мускулната маса и повишаване на физическата активност. Препаратът оказва влияние и на други процеси, способстващи реализацията на растежа: повишава усвояването на калций през стомаха и червата, благодарение на което подобрява минерализацията на костите; усилва енергийния обмен посредством активиране на гликолизата и транспорта на глюкозата до мускулните влакна. За сметка на редуцирането на подкожните и висцералните мазнини се понижава масата на тялото. Антиатерогенният ефект на Генотропин се реализира с помощта на увеличаване нивото на липопротеини с висока плътност и намаляване на концентрацията на липопротеини с ниска плътност, което от своя страна понижава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания. Препаратът действа непосредствено на миокарда като подобрява неговите съкращения. Генотропин също така оказва положително влияние върху интелектуалните способности и психическото състояние на пациентите: с помощта на терапията се увеличава активността на главния мозък, подобрява се паметта, повишава се жизненият тонус, значително се подобрява качеството на живот.

Генотропин се отличава с благоприятен профил на безопасност. Сериозни странични ефекти се наблюдават изключително рядко. За тяхното отстраняване е необходимо временно прекратяване на приема на препарата или намаляване на предписаната доза.

За максимално удобство и безопасност при приложение на препарата е разработена специална инжекционна система Генотропин Пен, която се предоставя безплатно на всеки пациент. С помощта на Генотропин Пен, пациентите имат възможност да дозират с точност препарата.

Тъй като за нормалната секреция СТХ са характерни денонощни колебания (до 70% от хормона се отделят нощем), Генотропин се приема вечер преди лягане.

В момента СТХ се използва не само за лечение на хипофизарен нанизъм. Спектърът на показанията, при които се назначава препарата, постоянно се разширява. Стотици хиляди пациенти по целия свят (деца, младежи, възрастни хора) приемат СТХ с цел терапия на редица заболявания. Препаратът е ефективен за лечение на деца с вътреутробно забавяне на растежа, синдром на Шерешевски-Търнър, синдром на Кушинг с хипофизарен произход, хондродисплазия и др.

Децата са нашето бъдеще и наша основна задача е да им осигурим възможност да живеят пълноценно. „Това е като сбъдната мечта" - ми каза майката на болно от хипофизен нанизъм дете, преминало заместителна терапия с Генотропин.

Коментари (6)

    • Мена
    • 2011-03-28 19:31:30
    Четох много относно хормоните на разтежа. За Генотропина отзивите не са толкова добри. Не се ли използват от културистите и други любители на голяма телесна маса? Също така, Генотропина не е ли опасен? Той не дава ли отклонения като например - огромен череп, прекалено висок ръст, с неестествено разположени крайници? Никъде не пишете за страничните ефекти.
    • Мена
    • 2011-03-28 19:38:05
    Сериозни странични ефекти се наблюдават изключително рядко. За тяхното отстраняване е необходимо временно прекратяване на приема на препарата или намаляване на предписаната доза. Моля, точно представете страничните ефекти!
    • Maria
    • 2011-03-29 08:30:34
    Здравейте, Генотропинът наистина има своите странични ефекти. Зависи вече за какво се използва. Зависи и от количествата. Не мога да се свържа с колежката, която е писала статията и не знам откъде точно е взела информацията. Когато има проблем с растежа на детето, а още повече когато става дума за хормонални лекарства, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се консултирате с лекар, защото той най-добре ще определи състоянието и нуждите на пациента. Ще се консултираме за страничните ефекти, за да ви дам по-голяма информация. Поздрави, Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg
    • Maria
    • 2011-03-29 11:06:06
    Проучих Генотропинът и някои от страничните ефекти са: замъглено виждане, умора, гадене, повръщане или повишен апетит, подуване на ръцете и/или краката, скованост и болки в мускулите и ставите, изтръпване и др. При спортистите, които го използват за качване на маса, могат да се появят по-страшни ефекти като оголемяване на главата, ръцете и краката. Препоръчително е да се използва само при хора, които имат нужда от него (като хора със забавен растеж например). Лекарството е опасно и не се приема по своеволие - само при нужда и по предписание от лекар. Надявам се да съм била полезна, Отново поздрави на Мена и хубав ден! Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg
    • Кремена
    • 2011-08-24 21:16:06
    Имаме изписан Генотропин, но писалката ми се повреди. От къде мога да си взема нова?
    • Мария Радоева
    • 2011-08-25 08:39:47
    Здравейте, Кремена! За мое и ваше съжаление не мога да ви отговоря, но попитайте в най-близката аптека или специалиста, който ви е предписал Генотропин. Поздрави и хубав ден! Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.