×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Повечето хора, които желаят да подобрят паметта си и общата си ментална функция, познават добре екстракта от гинко билоба. Над 400 научни изследвания са проведени, за да обяснят и демонстрират ефекта на гинко върху подсилването на мозъчната функция. Достатъчно е да кажем, че гинко оказва безброй много ефекти, които повишават функционалния капацитет на мозъка.

По-просто казано - гинко кара мозъка да работи по-добре. Но в много аспекти, гинко е като да натиснеш педала на газта на кола. Ако дадеш достатъчно газ, чудесно - колата върви бързо. Но ако резервоарът е празен или двигателят има нужда от настройване? При такива ситуации, натискането на педала на газта не може да направи много.

За здрава основа

Мозъкът е най-метаболитно активната тъкан от всички телесни тъкани. Тя изисква постоянен приток на кислород, глюкоза и есенциални хранителни вещества. Също така е с най-висока концентрация на полиненаситени мазнини в тялото; следователно е най-чувствителна към свободни радикали и оксидативно увреждане. Осигуряването и постигането на оптимална мозъчна функция изисква да снабдявате мозъка си с жизненоважно хранителни вещества, от които той се нуждае, за да функционира възможно най-добре.

Вземете мощна формула от множество витамини и минерали, за да осигурите достатъчно количество жизненоважни хранителни вещества. Дефицитът на което и да е хранително вещество може да доведе до понижена ментална функция.

Приемът на зелени супер храни като хлорела, спирулина, пшенична и ечемичена трева, осигуряват висок прием на мощна антиоксидантна защита. По-висока антиоксидантна защита се свързва с повишена ментална функция при експерименталните изследвания.

Първокачественото рибено масло доставя омега 3 мастни киселини - ейкозапентаенова киселина (EPА) и докозахексаенова киселина (DHА), които са жизненоважни за правилната мозъчна функция. Относителен дефицит на омега 3 мастни киселини се свързва с непълноценна мозъчна функция при деца, разстройство с дефицит на вниманието, болест на Алцхаймер, депресия и фактически всеки други тип мозъчно разстройство.

Кога е необходим допълнителен прием

Екстрактът от гинко билоба е ефективен, допълнително спомагащ агент за мозъчната функция. Но ако желаете да си осигурите още по-мощна подкрепа, използвайте заедно с фосфатидилсерин. Фосфатидилсеринът е важно мастно вещество (фосфолипиди) в мозъка. Играе важна роля за определяне на цялостта и флуидността на клетъчните мембрани. Без достатъчни нива на фосфатидилсерин, мозъчните клетки не могат да предават нервните импулси правилно.

При нормални условия мозъкът може да произведе достатъчни количества фосфатидилсерин, но има доказателства, че недостатъчното образуване при възрастни хора се свързва с депресия, понижена памет и понижена ментална функция. По-ниските количества на фосфатидилсерин може да се свъзват с дефицит на ключови нутриенти, необходими за производството на фосфатидилсерин, повишено увреждане на фосфатидилсерина от свободните радикали или просто резултат от понижено образуване, дължащо се на остаряването.

Функции на фосфатидилсерина

Фосфатидилсеринът отговаря за спомагане на мозъчните клетки:

  1. Да развиват своя електричен заряд като мести електролитите вътре и извън клетките.

  2. Да комуникират с други мозъчни клетки чрез разпознаване и комуникация на клетка с клетка.

  3. Да отделят невротрансмитери, които контролират мозъчната функция.

  4. Да получават химически сигнали от невротрансмитери, отделени от други мозъчни клетки.

  5. Да трансформират химичните сигнали в отговори на ензимно ниво

  6. Да заменят с хранителни вещества отпадъчните продукти.


Също както хората с остеоартрит имат нужда да осигуряват на ставите си ключови компоненти като глюкозамин сулфат, хората с понижена ментална функция имат нужда да допълнят храненето си с фосфатидилсерин. Получени са добри клинични резултати при множество двойно слепи изследвания. При тези изследвания, допълнителен прием на фосфатидилсерин подобрява менталната функция, настроението и държанието при възрастни хора, в това число и при тези в ранен етап на болестите на Алцхаймер и Паркинсон.

Не като типичните антидепресанти, фосфатидилсеринът не влияе на серотонина и на другите невротрансмитери, предполагайки друг механизъм на действие като понижаване на секрецията на хормона на стреса - кортизол.

Предлаганият на пазара фосфатидилсерин се прави от соев лецитин. Не са известни странични ефекти или взаимодействия с лекарства. В съчетание с гинко билоба, да не се приема без консултация с лекар с: антикоагуланта кумадин (варфарин) и потискащите активността на тромбоцитите аспирин и тиклид (тиклопидин).

 



Д-р Мъри (Michael T. Murray, N.D.) е един от водещите специалисти и авторитети в света на природната медицина. Публикувал е над 30 книги, посветени на природосъобразната грижа за здравето.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.