×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Инфекциите на пикочните пътища са основна причина за посещения при лекар всяка година. Те се причиняват от микроорганизми, които попадат в пикочните пътища, включително пикочния мехур, и се размножават на място. Резултатът е зачервяване, подуване и болка при уриниране. Повечето инфекции на пикочните пътища остават в пикочния мехур, но ако не се лекуват бързо, те могат да се разпространят чак до бъбреците, причинявайки по-сериозна и болезнена бъбречна инфекция, наречена пиелонефрит.

Около 80 до 90 процента от инфекциите на пикочните пътища са причинени от бактерията E. coli.

Билки за здрави бъбреци

Червени боровинки

Това е момента, когато включването на червени боровинки във вашата диета става важно. Червените боровинки съдържат съединения, които могат да спрат бактериите от прикрепване към стената на пикочните пътища. Проучванията при млади жени с чести инфекции на пикочните пътища показват, че пиенето на чаша сок от червена боровинка всеки ден може да помогне за намаляване на повтарящите се инфекции на пикочните пътища. Изследванията също така предполагат подобен ефект от консумацията на други продукти от червена боровинка, включително хранителни добавки. За хората с диабет или изложени на риск от развитието му се предлагат продукти с червена боровинка с ниско съдържание на захар. Една порция пресни боровинки е добър източник на витамин С и фибри, осигурява антиоксидантни полифеноли и съдържа само 1 mg натрий.

Мечо грозде

Мечото грозде e вечнозелен, пълзящ храст. Неговите листа се запарват за приготвяне на чай за инфекции на бъбреците и пикочния мехур. То е ефективен диуретик и антисептик, който почиства и лекува пикочните пътища. Подходящ е при лечение на цистит, уретрит, камъни в бъбреците и може да помогне за спиране на нощното неволно изпускане в леглото, което е резултат от липса на тонус на пикочния мехур или слаби мускули на тазовото дъно.

Бучу

Бучу представлява вечнозелено, цъфтящо, храстовидно растение от семейство Седефчеви. То е известно още с имената кръглолист бучу и овалнолист бучу. Още в миналото е използвано като лечебна билка.

През 1821 година във Великобритания е прието като официално средство за лечение на цистит, уретрит, нефрит, катар на пикочния мехур, простатит, гъбични и полово предавани инфекции.

Гръмотрън

Гръмотрънът е многогодишно, тревисто растение, което има основно диуретично действие. Редица изследвания показват, че отварата от корени на гръмотръна действа диуретично и спомага за изхвърлянето на камъните в бъбреците, както и увеличава с 20% отделянето на пикочна киселина. В българската народна медицина гръмотрънът се използва при лечението на цистити, подагра, затруднено уриниране.

Изсипливче

Изсипливчето е едногодишно или двугодишно тревисто растение. Българската народна медицина, а също така и народната медицина в редица европейски страни предлагат използването на извлеци от растението като средство за стимулиране на диурезата, а така също и като средство за отстраняване на болезнените спазми на гладката мускулатура. Най-често срещаните показания за прилагането на изсипливчето са отоци, развиващи се при заболявания на бъбреците.


Витамини за здрави бъбреци

Всички знаем, че витамините помагат за повишаване на имунитета и подобряват оптималното функциониране на жизненоважните органи. Бъбреците като такива, регулират водно-електролитния баланс, стабилизират кръвното налягане, контролират производството на червените кръвни клетки и осъществяват изхвърлянето на вредните вещества посредством урината. Ето някои витамини, които могат да възстановят здравето на вашите бъбреци.

Витамин B12

Известен е още като кобаламин - водоразтворим витамин, който подпомага възстановяването на бъбреците от действието на свободните радикали и стимулира производството на червени кръвни клетки.

Витамин C

Водоразтворим витамин, богат на антиоксиданти, укрепва имунната система и предпазва бъбреците от увреждане, подобрява бъбречната функция, намалява количеството протеин в урината и помага на тялото ви да абсорбира желязото, минерал, който участва в образуването на червени кръвни клетки, транспортиращи кислород с кръвта.

Витамин D

Това е мастноразтворим витамин, който подобрява бъбречната функция, премахва отпадъците и токсините с урината, намалява риска от краен стадий на бъбречно заболяване и подпомага усвояването на калция от храните.

Витамин Е

Мастноразтворим антиоксидант, който повишава функцията на имунната система и предпазва бъбреците ви от вредното въздействие на свободните радикали.

Включването на тези витамини във вашата диета може да  помогне за поддържането на отлично здраве!


Минерали за здрави бъбреци

В зависимост от вашето здраве и придружаващи състояния, лекарят ви може да препоръча някои от следните минерали.

Желязо

Трябва да приемате желязо само ако Вашият медицински специалист Ви го е предписал в случай на лечение на анемия, при която е налице железен дефицит.

Калций

Калцият заедно с витамин D помага за изграждане на минералната съставка на костите ви. Важно е да приемате само количеството калций, предписано от Вашия медицински специалист. Твърде много калций може да се свърже с фосфора и да се отложи на места по хода на кръвоносните съдове, белите дробове и други тъкани.

Ако нивото на фосфор в кръвта ви е твърде високо, може да се наложи да вземете лекарство, използвано за свързване на фосфора от храната ви. Някои лекарства, свързващи фосфора, съдържат и калций.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Стажант-лекар Калина Стоянова

Стажант-лекар в МУ-София.
Има интереси в инфекциозните заболявания - с опит в работата в COVID-19 отделение. С познания във вътрешната медицина - ендокринология, ревматология, гастроентерология, пулмология, кардиология.
Целта й е провеждане на повече профилактика за социалнозначимите заболявания.

Продуктът беше успешно добавен в любими.