×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Красива кожа е здравата кожа. Здравата кожа изглежда стегната, хидратирана и има еднакъв тен. С напредването на възрастта кожата търпи дегенеративни промени, а процесът на стареене се ускорява при излагане на кожата на неблагоприятни въздействия. В младостта организмът разполага с мощни регенеративни механизми, които отслабват с времето. След достигане на средна възраст поддържането на здравето и красотата на кожата изисква допълнителна грижа – локално прилагане на кремове и масла за хидратация на кожата и рационален хранителен режим за набавяне на всички необходими нутриенти за здравето на кожата.

 

Здрава кожа

Кожата е изградена от три основни слоя:

  • Епидермис – това е най-повърхностният слой на кожата, който се състои от няколко слоя плоски клетки, които натрупват рогово вещество и се излющват непрекъснато. Епидермисът се обновява напълно за около 28 дни.
  • Дерма – това е същинската кожна тъкан. Тя се изгражда от кожни клетки и междуклетъчно пространство, което в младостта съдържа високо съдържание на вода и влакнести протеини – колаген и еластин. Колагенът и еластинът се произвеждат от кожните клетки (фибробласти). Колагеновите влакна са основен компонент на дермата. Те определят здравината и еластичността на кожата. Еластиновите влакна осигуряват еластичност на кожата. Хидратацията на кожата зависи от концентрацията на сложни комплекси от протеини и въглехидрати в дермата (глюкозоаминогликани), които свързват високо количество вода.
  • Подкожна тъкан – тя се разполага под дермата, представлява рехава тъкан с богато мастно съдържание и осигурява връзката на кожата с подлежащите органи.

 

Стареене на кожата

Стареенето на кожата протича с дегенеративни промени, които засягат всички кожни структури, но най-вече дермата.

Различават се два вида стареене на кожата:

  • Вътрешно стареене – то настъпва с напредване на възрастта и се характеризира с появата на фини бръчки и изтъняване на епидермиса.
  • Външно стареене – то се дължи на излагането на кожата на външни вредни въздействия като ултравиолетови лъчи, дразнещи вещества, непълноценно хранене, тютюнопушене и др. Проявява се с отпуснатост на кожата, дълбоки бръчки и поява на области на хиперпигментация.

В младата кожа колагенът е в голямо количество, в плътни и подредени влакна. С напредване на възрастта колагеновите влакна се фрагментират, концентрацията им намалява и подреждането им става неправилно. Загубата на колагеновите структури е причина за появата на бръчките. Подобен процес се наблюдава и при еластиновите влакна – в младостта те имат висока степен на организация и специфичен модел на подреждане, който с възрастта се губи, а концентрацията им се понижава.

 

Как да забавим стареенето на кожата

Познаването на нормалните процеси на регенерация на кожата и промените в кожата при стареене ни позволява да разработим стратегии за забавяне на възрастовите дегенеративни промени на кожата и да я запазим по-дълго време млада и еластична.

Съществуват различни антиейдж подходи:

  • хранителни – доставка на всички необходими за здравето на кожата вещества с храната или хранителни добавки;
  • топикални – локално приложение върху кожата на вещества, които подобряват структурата й;
  • енергийни – стимулация с различни енергийни устройства, които подобряват кожната структура;
  • инвазивни – приложение на филъри, кожна пластика и др.

 

Ортосилициева киселина за по-млада кожа

Силицият е съставен елемент на всички тъкани в човешкото тяло – кожа, нокти, косми, кости, сърце, черен дроб, мускули, съединителна тъкан и др. Количеството на силиция в кожата и останалите органи се понижава с напредване на възрастта. Смята се, че това се дължи на атрофията на тимуса – жлеза, която е активна в младостта.

В човешкото тяло силицият се намира под формата на органични съединения. Такова съединение е ортосилициевата киселина. Ортосилициевата киселина играе важна роля за поддържането на структурата на кожата – тя стимулира кожните клетки да синтезират колаген, което води до уплътняване на дермата. Освен това ортосилициевата киселина активира синтеза на еластин и глюкозоаминогликани и по този начин повишава еластичността и хидратацията на кожата, подобрява еластичността на кръвоносните съдове и здравината на космите и ноктите.

Много клинични проучвания потвърждават, че ортосилициевата киселина е ефективна за подмладяване на кожата.

Приемът на ортосилициева киселина, стабилизирана с холин, изглажда повърхността на кожата и подобрява механичните й качества. Суплементацията с ортосилициева киселина повишава концентрацията на кератин в космите и ноктите и повишава тяхната здравина. Стабилизираната ортосилициевата киселина подобрява структурата, плътността и хидратацията на кожата, удължава миглите, редуцира кожните бръчки и ултравиолетовите петна. При 50 жени с ултравиолетово увреждане на кожата ортосилициевата киселина, стабилизирана с холин, за 20 седмици води до значително подобрение на вида на кожата и механичните й свойства, както и до укрепване на кожата и космите.

 

BioSil™ връща блясъка на кожата, ноктите и косата

BioSil™ е хранителна добавка, съдържаща ортосилициева киселина, стабилизирана с холин. И ортосилициевата киселина, и холинът са вещества, които са естествени компоненти на човешкото тяло. Хранителната суплементация гарантира необходимите дневни количества от ортосилициева киселина като поддържаща грижа за младостта на кожата. Ортосилициевата киселина стимулира синтеза на колаген, еластин и глюкозоаминогликани от кожните клетки, което води до укрепване на здравината и еластичността на кожата и нейната хидратация. BioSil™ е сертифициран продукт на Preffered nutrition, Канада, който не съдържа изкуствени подсладители, оцветители, царевица, млечни продукти, соя, нишесте, пшеница, дрожди, глутен или ГМО. Препаратът е подходящ за употреба от вегетарианци и вегани.

Съединения на силиция се включват и в козметични продукти за коса – шампоани, балсами, маски и др., и придават блясък и сияйност на косата. Силициеви съединения са съставна част и на кремове за кожата на лицето за топикално приложение и подобряват  здравината, еластичността и красотата на кожата.   

 

Използвани източници

Barel A. M. Calomme, A. Timchenko, K. De Paepe, N. Demeester, V. Rogiers, P. Clarys, D. Vanden Berghe. Effect of oral intake of choline-stabilized orthosilicic acid on skin, nails and hair in women with photodamaged skin. Arch Dermatol Res. 2005 Oct;297(4):147-53.

Michalak M., M. Pierzak, B. Kręcisz, E. Suliga. Bioactive Compounds for Skin Health: A Review. Nutrients. 2021 Jan; 13(1): 203.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Мая  Живкова

Дентален лекар с интереси в областта на храненето, балансирания начин на живот, новостите в медицината, антиейдж и антистрес терапиите.

Продуктът беше успешно добавен в любими.