×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Колаген за стави


В човешкото тяло едни от най-важните вещества представляват белтъчините. Най-често те се делят на два вида според. Функционални са тези, които изпълняват определени задачи за поддържането на редица биохимични и физиологични процеси в тялото, а структурните може и да не изпълняват определени функции, но изпълняват ролята да изграждат структурата на човешкото тяло. Съществуват обаче и белтъчини, които са едновременно структурни и функционални. И най-популярният сред тях е колагенът. Той играе основна роля за здравето, целостта и функциите на нашата кожа и стави, но също така допринася и за нормалното състояние на ноктите и косата.  


Какво точно представлява колагенът?

Той е най-често срещаният протеин в тялото. Представлява основна градивна единица на нашата кожа, сухожилия и стави. Съществуват близо 30 различни вида колаген. Сам по себе си той се образува от аминокиселини. Типично за него е, че с напредване на възрастта естественото му количество в тялото намалява, а от там се пораждат и редица здравословни и естетични проблеми за нас. При липса на това вещество в тялото, от една страна кожата повяхва, започват да се появяват бръчки и е възможно да се наблюдават аномалии като неравен тен, зачервяване, торбички под очите и други. Едновременно с това може да настъпи и нужда от лечение на редица заболявания, свързани с нашите стави, защото без този специфичен вид протеин те се износват, попадат под много по-голям риск от травми и поява на възпалителни процеси.


Защо лекарите препоръчват прием на колаген за кожа и стави?

При липса на достатъчно количество естествен колаген в тялото е необходимо снабдяването му отвън. Когато тези липси са в огромни количества дори може да се назначи терапия с инжекции с колаген. За подобряване състоянието на нашата кожа, коса и нокти, се препоръчва комплекс от веществото в комбинация с други помощни ингредиенти като хиалуронова киселина, витамини и минерали. Този протеин може да се приема обаче не само течен или на таблетки, но и външно под формата на козметичен продукт за лице, тяло или ръце – крем, серум и други. Идеята на подобна профилактика е да се осигури достатъчно количество от веществото на органите, нуждаещи се от него като структурен елемент, както и осигуряване на превенция от различни заболявания. За съжаление, липсата му може да доведе не само до влошаване състоянието на вашата кожа, но и до сериозни болки в ставите, сухожилията и дори в костите. Този дискомфорт най-често е признак на наличие на артритни и ревматоидни проблеми

Колаген

Кой е най-добрият колаген за прием?

Разбира се, тялото ви би предпочело естествен колаген. Възможно е да стимулирате неговото производство в организма с качествена диета. За целта просто трябва да включите няколко важни продукта в своя хранителен режим, а именно: спирулина, костен бульон, бадеми, горски плодове, бадеми, моркови, стриди и повечето зеленолистни зеленчуци. Ако диетата не е достатъчно ефективна, за да предпазите своята кожа и стави от проблеми в следствие на липса на веществото, е нужно да прибегнете до хранителни добавки с колаген. В търговската мрежа обаче ще откриете негови различни алтернативи, но дали всички биха били еднакво ефикасни?

Всъщност, не. По мнения на експертите по здравословно хранене и медицинските специалисти, трябва да сте особено внимателни при избор на добавки с този жизненоважен белтък. Те препоръчват следното:

  • насочете се към хидролизиран колаген. Това, което го отличава от останалите синтетични таблетки с веществото, е, че той е извлечен от желатинов протеин. При него размерът на молекулите е драстично намален с цел по-добро усвояване от организма;

  • животински колаген. Най-често индустрията по хранителни добавки го получава чрез хидролиза на костна животинска маса. В повечето случаи става въпрос за кости от добитък като крави и телета. Така полученият белтък може да се определи не просто като натурален, но и като максимално ефикасен за осигуряване подкрепата на вашите стави и кожа. 


Как точно се приема колаген за кожа и стави?

Веществото присъства в индустрията за хранителни добавки под няколко форми – течен или в твърдо състояние, но също така като продукт за външна употреба. Ключовото при определяне на подходящата за вас форма е възрастта и целената задача. Така например, за кожа, най-често се препоръчва комбинация от течен колаген за пиене плюс козметичен продукт за мазане. При болки в ставите също може локално да се нанася продукт с протеина за лечение, но е препоръчителен и орален прием (таблетки, на прах и други). Важно е да обсъдите с вашия дерматолог или лекуващ лекар коя би била най-добрата форма на протеина за конкретния ви индивидуален случай. Единствено опитно медицинско лице би определило и подходящата препоръчителна дневна доза за веществото според конкретните ви оплаквания и нужди.


Какво се случва с тялото при редовен прием на колаген?

Множество са предимствата и то не само за кожата и ставите, когато тялото ви започне да получава достатъчно количество от протеина. Ето и някои от тях:

  • кожата е със значително по-добра еластичност и здравина. Но също така и с равномерен тен и липса на бръчки. Сериозно се подобрява и контурът на лицето;

  • веществото спомага за по-бързото възстановяване на тъканта, затова и често се препоръчва при дълбоки рани, белези и изгаряния;

  • сухожилията и ставите са заздравени, а от там и движенията – по-гъвкави, свободни и без болки;

  • значително по-добро е и състоянието на косата, а също така и на ноктите – и по ръцете, и по краката. Протеинът спомага за преодоляване на косопада и за уплътняване на косъма;

  • действа в подкрепа на очното здраве;

  • спомага за увеличаване на матката по време на бременност;

  • регулира функциите на гласните струни;

  • намалява риска от заболявания на венците и стомашно-чревни нарушения.


Колагенът е важен протеин за кожата и ставите, но и за човешкото здраве изобщо. Без него не просто няма да изглеждаме, но и няма да се чувстваме добре. Редовният прием на веществото под формата на качествена хранителна добавка е съществена превенция срещу заболявания в напреднала възраст, но също така и ефикасен начин за поддържане на естествената ни красота. 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Виктория Дичева
Виктория Дичева е юрист и маркетолог по професия, но автор по душа. Тя е дългогодишен копирайтър с огромен опит в писането на блог, уеб текстове, авторски материали и ревюта. През годините на своя професионален опит пише в различни ниши и сфери. Любими теми, по които работи с удоволствие, са здраве и красота, култура и грижи за детето. Самата тя е майка на момче, любител на природата, книгите и домашната кухня. Мечтае за простички, но ценни неща като щастие за своето семейство и да издаде своя собствена книга. Нещото, което винаги си пожелава наум, е здраве.
Продуктът беше успешно добавен в любими.