×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Кралицата на билките, известна още като „Тулси“, е ароматно, многогодишно растение, произхождащо от далечна Индия. В билколечението се използват всички негови части, но листата му са основен обект на преработка, чийто аромат варира от свежо - ментов до пиперлив мирис на чесън и лимон.

Както дори самото име подсказва, Тулси се счита за свещено растение в Южна Азия още от древността и намира приложение както в традиционната медицина, така и в редица религиозни традиции.

Свещеният босилек е важен символ в индуизма. Последователите на бог Вишну- пазителят на цялата Вселена, боготворят билката. Характерни за тях са всякакви бижута и накити, направени от сплетените с мъниста стебла на растението, като се вярва, че да носиш част от тулси в себе си, печели благоразположението на Вишну към теб.  Нещо повече, семейство, което не притежава тулси в дома си, бива смятано за незавършено, затова в Индия съвсем не е странно да видиш цяла малка гора в задния двор на съседа ти, сътворена основно от разпознаваемата билка.

Приложенията на свещения босилек са многобройни:

 „Еликсир на живота“

Освен религиозното си значение, свещеният босилек е незаменим лек в Аюрведичната медицина, известен от миналото като „ Елексира на живота“. Ежедневният му прием предпазва от заболявания, допринася за общото укрепване на организма, справяне със стреса и признаците на стареене. В Аюрведа се препоръчва редовно приложение на билката, което води до: дълголетие, красив бистър тен, по-лесно съсредоточаване, усещане за жизненост, спокойствие и по-силна имунна система.

Това почти магическо растение се е използвало от стотици години като ефективно подмладяващо средство, благодарение на уникалната си комбинация от фитохимикали. Екстракти от листата му съдържат много антиоксиданти и микроелементи: витамин C, витамин А, калций, цинк, желязо и антисептичното масло евгенол. Те неутрализират свободните радикали в организма, стимулират производството на колаген в тялото и регенерирането на клетките, като по този начин забавят видимите прояви на процеса на стареене.

Билката нормализира нивата на кръвната захар, допринася за нормалното и оптимално функциониране на метаболизма. Намира място в лечебни програми за хора с диабет. Тулси е особено подходящ за хора, желаещи да отслабнат, защото води до по-бързото изгаряне на калории.

Кралицата на билките има роля дори в превенцията на ракови заболявания. Тя защитава клетките ни от вредното действие на токсичните агенти от околната среда и намалява значително пораженията върху ДНК, тъй като предизвика естественото унищожаване на пре-ракови и ракови клетки.  Тулси свива кръвоносните съдове, отговорни за храненето на ракови образувания, особено на такива, засягащи устата и ларинкса.

Свещеният бослек способства за ефективното стимулиране на чернодробните детоксифициращи ензими като р450- ензим, отредени с важната роля да деактивират токсичните химикали и да помага за безопасното им отстраняване от тялото.


Защита от инфекции и възпаление

Тулси притежава анти-вирусни, анти-бактериални и анти-гъбични свойства. Бори се с повечето болестотворни микроорганизми, водещи до: инфекции на пикочните пътища, кожни и  раневи инфекции, холера, туберкулоза, гонорея, акне, херпес, някои видове пневмония и редица други.

Доказано ускорява заздравяването на рани и предпазването от инфектиране на такива.

Лековитото растение балансира храносмилателната система, намалява подуването на стомаха след хранене, помага на хора, страдащи от често гадене, повръщане или анорексия.

Предпазва от стомашна язва и гастрит. Ускорява и допринася за възстановяването на язвата на стомаха, защото потиска производството на стомашни киселини. Намалява секрецията на пепсин и подсилва защитните фактори като производството на клетъчен мукус. Осигурява дългия живот на мукозните клетки, защитаващи стомашната лигавица от деструктивното действие на агресивните елементи.

Билката участва в лечението на акне, различни кожни възпаления и обриви. Препоръчителна е комбинация от локално приложение на паста или гел от тулси и вътрешен прием на капсули с екстракт от билката като Nature’s way свещен босилек от 450 mg.


Натурално успокоително и обезболяващо средство

Свещеният босилек действа и като напълно естествено средство за борба със стрес, депресия, болка от различно естество и психическо изтощение. Той спада към така наречените „адаптогени“- група от билки с известна роля в „адаптирането“ и справянето на организма със стреса, чрез влияние върху освобождаването на хормоните на стреса. Адаптогените стимулират имунната система и правят организма по-устойчив на вирусни заболявания, увеличават притока на енергия и подобряват функцията на вътрешните органи.

Приложението им при болка от различно естество се дължи на способността на тулси да повлиява страданието по начин, много близък до този на нестероидните противовъзпалителни медикаменти като Ибупрофен. За разлика от тях, обаче, употребата на Nature’s way свещен босилек не води до типичните нежелани лекарствени ефекти, които съпътстват често хроничния прием на болкоуспокоителни.

Използва се в билколечението на тревожност, паник атаки, депресивни състояния.

Подходящ е за хора, страдащи от чести бъбречни кризи при камъни в бъбреците. Това се дължи на свойството на растението да нормализира нивата на пикочната киселина в организма.

След дългосрочен вътрешен прием на тулси, се наблюдава подобряване на паметта, концентрацията и всеобщо укрепване на когнитивните способности на човек.

Анксиолитичните качества на хранителната добавка  са сравними с тези на Диазепам и други успокоителни медикаменти. Участва в превенцията на деменция и различни състояния, свързани с отслабване на паметта при възрастни хора.


„Течна Йога“

Някои хора сравняват ежедневната употреба на хранителни добавки, съдържащи свещен босилек, с редовното практикуване на йога. Смята се, че положителните промени в организма на човек са съизмерими с тези, които обичайно следват дългогодишна физическата активност и честа медитация.

Точно като йогата, тулси има успокоителен ефект върху съзнанието и тялото.

Екстрактът от растението стимулира мисловния процес и концентрацията, поддържа състояние на бодрост, подобно кафето и чая, но не води до отключване на безпокойствие, сърцебиене и пристрастяване.

Кралицата на билките е дар от природата, носител на редица ползи за здравето и благополучието на организма. Основното богатство на билката не е толкова в ролята й в лечението на болестите, колкото в силния предпазващ и превантивен ефект, който оказва върху човешкото тяло.

За поддържане на имунната система, предпазване от стрес и при затруднена концентрация, препоръчвам прием на Nature’s way Holy Basil от 450 mg, с доза от по 1 капсула, 3 пъти дневно.

В състава на лечебни схеми за лечение на акне и кожни възпаления, дозата е по 2 капсули сутрин и вечер.

Не се препоръчва на хора, страдащи от тежки чернодробни заболявания, бременни и кърмещи жени и хора, приемащи противосъсирващи медикаменти.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Д-р Деяна Жекова
Лекар с опит в Спешна медицина, Вътрешни болести и Ендокринология. 
Сертифициран Тета лечител.

Интересува се от холистична медицина, насочена както към поддържане на комплексното здраве на човек- физическо, психическо и духовно, така и към справяне с причините за заболяванията, а не просто следствията им.

Продуктът беше успешно добавен в любими.