×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

 

 

Кверцетин представлява флавонол – мощен антиоксидант, един от шестте подкласа флавоноидни съединения, които се срещат в различни растителни храни и билки. Най-известен е със защитните си ефекти срещу свободните радикали, чиито нива се увеличават в резултат от различни фактори: тютюнопушене и излагане на цигарен дим, живот в замърсена среда, лоша диета и др. Антиоксидантната сила на кверцетина е по-висока дори от тази на витамините С и Е, и на бета-каротин.

  • Друга важна полза на кверцетина е, че действа като естествен антихистамин – когато се приема редовно чрез диетата или хранителни добавки, той контролира отделянето на хистамин от клетките. Благодарение на тези си антиалергични свойства кверцетинът се препоръчва от много натуропати като помощно средство в лечението на бронхит и астма.
  • Много изследвания показват, че кверцетин има значими профилактични ползи и по отношение на неврологичните заболявания, като например болест на Алцхаймер и болест на Паркинсон. Това се дължи на способността на кверцетина да намалява оксидативния стрес и да защитава нервната система от токсичния ефект на някои метали.
  • Терапията с кверцетин може да се прилага и с цел защита от бактериите, засягащи здравето на стомаха и червата, кожата, дихателната система, кожата и пикочната система. Противовирусните ефекти на този антиоксидант също не са за подценяване – той успешно може да се прилага при респираторен синцитиален вирус (RSV), аденовирусни инфекции и херпесни вируси (разбира се, не самостоятелно, а като допълнение към конвенционалните средства).
  • Благодарение на вазодилататорните си ефекти, кверцетинът предлага значими ползи и за сърдечно-съдовата система. Той подобрява здравето на клетките на кръвоносните съдове и улеснява притока на кръв през артериите при хора със сърдечни заболявания.

Изследване от 2016 г., проведено със съдействието на Американската сърдечна асоциация показва, че терапията с кверцетин може да подпомогне нормализирането на кръвното налягане при пациенти с хипертония.

Заради широкоспектърните си полезни ефекти, кверцетин е обект на различни видове проучвания – клинични, епидемиологични, проучвания при животни и ин-витро. Ето резултатите от някои клинични изследвания, проведени върху ефектите на този мощен антиоксидант.

Физическа умора и мускулна слабост

Резултатите от клиничен тест, проведен върху 12 млади мъже показва, че добавянето на 1000 mg кверцетин дневно в продължение на 14 дни намалява мускулната слабост, свързана с предизвиканото от натоварващите упражнения тежко мускулно увреждане в сравнение с приемането на плацебо, а също така повишава атлетичното представяне, измерено като изометрична сила спрямо изходната позиция (+ 4,7 процента, Р по-ниско от 0,005).

Хипертония

В мета анализ на клинични проучвания е показано, че добавянето на 500 – 1000 mg кверцетин на ден за четири до десет седмици намалява систоличното кръвно налягане с 3,04 mmHg и диастоличното кръвно налягане с 2,63 mmHg в сравнение с приемането на плацебо.

В други клинични изследвания пациентите с лека хипертония, които приемат 1095 mg дневно кверцетин, понижават систоличното и диастоличното си кръвно налягане съответно със 7 mmHg и 3 mmHg. Изследванията най-общо показват, че кверцетинът спомага за умереното понижаване на кръвното налягане.

Синдром на поликистозни яйчници

При клинично проучване, проведено върху жени с наднормено тегло и синдром на поликистозни яйчници, ежедневното добавяне на 1000 mg кверцетин в рамките на 12 седмици довело до понижение в нивата на тестостерон и лутеинизиращ хормон (LH) с 9% и 3,4%, в сравнение с изходното ниво и с приемането на плацебо. По същия начин инсулиновата резистентност е подобрена със 17,5%.

Простатит

В едно предварително двойно сляпо и плацебо-контролирано проучване, мъже с небактериален простатит получавали по 500 mg кверцетин два пъти дневно или плацебо в продължение на един месец. Резултатите показали, че приемът на  кверцетин е намалил болката и е подобрил качеството на живот на участниците в експеримента.

Ревматоиден артрит

В двойно-сляпо, рандомизирано контролно проучване, 50 жени с ревматоиден артрит получавали по 500 mg кверцетин на ден или плацебо в рамките на осем седмици. Резултатите отчетели, че кверцетинът подобрява сутрешната скованост, сутрешната болка и болката след активност в сравнение с плацебо.

Тъй като обикновеният кверцетин има ниска степен на абсорбция, канадската компания Natural Factors създава патентованата водоразтворима форма EMIQ – ензимно модифициран изокверцетин с висока бионаличност. EMIQ се произвежда чрез специална технология, при която към молекулата на кверцетина са прикрепени гликозиди (глюкозни вериги), подсилващи неговата абсорбция.

EMIQ има висока антиоксидантна активност и осигурява значими ползи здравето. Приемайте по 1 капсула 2 пъти на ден. За оптимален ефект, комбинирайте със здравословна диета, богата на пресни и свежи сезонни зеленчуци, и прием на достатъчно вода.

Natural Factors има 50 години опит в индустрията на натурални продукти за здраве и красота. Те се произвеждат в съответствие с Добрите производствени практики и имат статус GRAS, който гарантира чистият им състав и безопасността им!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.