×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
д-р Вергиния Георгиева

На въпросите на Ревита отговаря  д-р Вергиния Георгиева


 

1.    На какво е богат черният бъз и по-специално сиропът от черен бъз?
-    Черният бъз е с мощно антиоксидантно действие. Съдържа биофлаваноиди, витамини, минерали, макро- и микроелемненти, в това число калций, цинк, селен. Особено богато е съдържанието на желязо, така че е мощен енергиен тоник за организма, както за възрастни, така и за деца.
2.    Можем ли да използваме сиропът от черен бъз с цел превенция?
-    Да, задължително. Особено през пролетта, когато оганизмът е в дефицит и е бил беден на витамини и минерали. Черният бъз може да стимулира нашия организъм, да подобри храносмилането и кръвотворенето. Той има и мощен имуностимулиращ ефект. Превантивно може да се приема около 20-30 дни в профилактични дози преди грипни и парагрипни инфекции. В случай, че вече грипният вирус е налице, сиропа от черен бъз може да се приема от цялото семейство продължително време.
3.    При какви здравословни проблеми препоръчвате приемането на сироп от черен бъз Самбукус?
-    Сиропът от черен бъз е изключително полезен, както за деца така и за възрастни, при нарушен имунитет, често повтарящи се инфекции на горните дихателни пътища, често повтаряни пневмонии, проблеми с храносмилателната система, в това число хроничен гастрит, язвена болест и ентероколити, с нарушено усвояване на приеманата храна и дефицит на витамини и минерали. Черният бъз е особено полезен и при хронични проблеми на жлезите с вътрешна секреция – нарушен метаболизъм, както и при латентен или вече манифестен диабет при деца и възрастни. Особено полезен е при интоксикация на организма след химио- и лъчетерапия, при онкозаболявания, с желязонедоимачни анемии.
4.    Разкажете ни повече за комбинацията от черен бъз, прополис и ехинацея? Наистина ли е толкова ефикасна?
-    В предлаганата в аптечната мрежа комбинация от черен бъз, прополис и ехинацея, действието между трите съставки се увеличава многократно т.е. има потенциращ ефект върху организма. Приемани по отделно, те стимулират имунитета, но в случай на комбинирано приемане за продължителен период от време - три четири месеца без прекъсване. Особено полезен е през пролетта. Антибиотиците и болниците могат да бъдат забравени.
5.    Сиропът от черен бъз има ли странични ефекти? Може ли да се приема от кърмачета, малки деца, бременни жени и кърмачки?
-    Сиропът от черен бъз няма странични ефекти. Той е сертифициран и одобрен от МЗ. Може да се приема от деца, бременни жени и кърмачки. Ефектът е положителен. По-внимателно може да се приема от хора с тежка алергия. За кърмачета може да се прилага профилактично по няколко капки в сок или кърма.
6.    Традиционно в България се приготвя домашен сироп от черен бъз за лечебни цели. Носи ли рискове приготвянето му и какви са те?
-    Да, обикновено се приготвя домашен сироп. Рискове има, ако не е спазвана технологията и плодчетата не са достатъчно добре узрели. За този, който се прилага в аптечната мрежа са проведени достатъчно изследвания и сиропа е безопасен.
7.    Защо препоръчвате приемането на сироп от черен бъз от серията Sambucus?
-    Защото е с доказана ефективност при много широк кръг от заболявания. Не изисква време за приготвяне. Той е с много приятен аромат и вкус, и се приема с удоволствие, с чисто профилактична цел, за малки и големи.

Коментари (14)

    • ваня
    • 2016-01-15 18:42:04
    Здравейте,купила съм си от билков магазин черни зрънца от бъзак,но незнам как да ги пия и колко продължително време.Аз пия пия по 10 зрънца сутрин.Дали е достатъчно.Интересува ме как действа на разширени вени.Предварително Благодаря.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-01-21 16:48:45
    Здравейте, Според лечителя Петър Димков, дозата е 3 по 10 зрънца преди ядене. Има тонизиращ ефект при хемороиди и разширени вени. Приема се продължително време, на серии от 3-4 месеца с почивка от 10-15 дни до постигане на желания ефект. Ако след първата серия не се отчита ефект, прекъснете го. Плодчетата имат лаксативен, диуретичен и хипотензивен ефект /намалява кръвното налягане/. Ако това не е благоприятно за общото Ви състояние, не ги приемайте. Внимавайте зрънцата да са напълно узрели, недоузрелите плодове са токсични. Добре е да се консултирате с опитен билкар или лекар-фитотерапевт. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Ина Георгиева
    • 2017-04-01 11:18:56
    Здравейте, на 39 г.съм, възможно ли е при прием на черен бъз плод сушен на зърна за период от около два месеца по схема от 1 до 20 и обратно, да получа изпотяване около врата и главата само по време на сън ,въпреки,че приема на сушения бъз вече е преустановен от месец Февруари,кръвна картина и хормони са без отклонения? Благодаря Ви!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-04-04 16:17:39
    Здравейте, Не мисля, че е възможен такъв ефект на черния бъз. Ако имате и други оплаквания, като необяснимо повишаване на температурата, отслабване, обща отпадналост, е добре да се консултирате с хематолог. Възможна причина е и пременопауза, въпреки нормалните стойности на половите хормони през деня/надявам се да са изследвани точно/. Добре е яйчниците да се прегледат с УЗ. Може да се направи и консултация с пулмолог за евентуална хронична инфекция в белия дроб. Антидепресантите, психотропните и др. медикаменти също предизвикват нощно изпотяване около врата и главата. Смъкването на кръвната захар през нощта също може да е причина за това изпотяване. Необходимо е да направите съответните консултации и състоянието Ви да бъде наблюдавано в динамика до появяването на нови симптоми, които ще помогнат за поставяне на диагнозата. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Марияна
    • 2017-10-14 11:07:22
    Здравейте! Направих домашен черен бъз от дървесният вид. Давам го на децата х ч.л сутрин на гладно. Възможно ли е да предизвика бактерии в урината или пикочна инфекция. Тъй като съвпадна даването на бъза единия път с пиелонефрит при едното дете , сега пък другото има мътна урина без други симптоми за сега. Чедя се дали би могло да има връзка с бъза. Благодаря Ви предварително!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-10-19 16:03:28
    Здравейте, При чувствителни хора и деца се дават само по 2-3 зрънца дневно. Теоретично възможно е Вашата доза да е голяма, с което да натовари бъбреците и да ги направи по-податливи на инфекция, но не и да причини възпалението. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Валентина Атанасова
    • 2017-11-23 19:00:06
    Здраврйте, може ли давам сиропьт Самбрукос на дете с астма? Благодаря ви. Вече е на12г, момче, а не спират пристьпите. Може ли да дойдем при вас за консултация, относно,Рейки терапия?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-12-05 17:29:06
    Здравейте, Макар че не сме получавали информация за алергична реакция спрямо продуктите самбукус, както всяка друга хранителна добавка, храна или медикамент и Самбукус би трябвало да се приема с внимание при тежки алергии - индивидуалната реакция е непредвидима. Относно рейки консултация, моля обадете се на тел. 0878507286 след 1-ви декември. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Дима
    • 2018-03-10 20:57:23
    Здравейте! При херпес зостер може ли да се пие сироп от бъз? Ако може дали ще има ефект?
    • Ани Иванова
    • 2019-07-31 19:39:53
    Здравейте. Може ли да взимам бъзак, след хепатит в . Ще навреди ли на черния дроб? Благодаря.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-08-05 12:44:10
    Здравейте, Подходящ е в препоръчани от специалист дози,напр. по 10 сухи плодчета накиснати с вода дневно. Има детоксикиращ ефект. Нали знаете, че има разлика между бъз и бъзак? Д-р Аелита Петрова
    • Иван Бельов
    • 2020-11-10 12:26:23
    Здравейте, баба ми е приготвила черен бъз на сироп, как и по кое време е най добре да се пие ? В смисъл на гладно сутрин или вечер и какво количество ? Благодаря.
    • магистър-фармацевт Борис Гинчев
    • 2020-11-12 09:32:51
    Здравейте, г-н Бельов! Няма как да се знае какви концентрации на активните съставки съдържа този сироп – при домашните продукти липсва стандартизация в това отношение, поради което е трудно да се препоръча точно количество. При сиропите от бъз от серията Самбукус, където количеството на биоактивните флавоноиди е фиксирано до 50 мг/5мл, профилактичните дози за възрастни са два пъти дневно по 10 мл (Самбукус сироп за възрастни) – сутрин и вечер, независимо от храната – но ако стомахът е много чувствителен, може да го приемате след храна. Дозите при активна инфекция достигат до 4 пъти по 10 мл. Домашният сироп вероятно трябва да се приема в значително по-високи количества и може да се препоръча като източник на витамини и някои минерали, но ако се цели стабилен имуностимулиращ и противовирусен ефект, заложете на Самбукус. Поздрави, Борис Гинчев магистър-фармацевт
    • Велина Байкова
    • 2023-11-15 09:21:43
    Здравейте, взех сироп на Самбукус черен бъз за деца. Кога е най-подходящо да се дава - сутрин на гладно, след закуска или след взимане от детска градина(следобед)? Благодаря!

    Здравейте!

    Обикновено, Самбукус сироп https://revita.bg/shop/sambukus-za-detsa-sirop-ot-organic-cheren-baz-za-silen-imunitet се приема 2 пъти дневно по 5 мл (1 чаена лъжичка) – сутрин и вечер, или сутрин и следобед – както ще бъде по-удобно за Вас. Ако се използва само като профилактикум, а няма симптоми на инфекция, може и само по 5 мл сутрин, независимо от храната.

    В случай, че става дума за другия Sambucus – с ехинацея, черен бъз и прополис  https://revita.bg/shop/sambukus-za-detsa-immune-sirop-s-ehinatseya

    , дозировката му е посочена в описанието. При еднократен дневен прием (профилактичен) е по-добре да се приема сутрин. Същото важи и за този Самбукус  https://revita.bg/shop/sambucus-immune-syrup-sambukus-za-detsa-sirop-s-ehinatseya-240-ml , а също и за продукта на PhytoWave https://revita.bg/shop/sambukus-nigra-s-ehinatseya-propolis-kolastra-za-detsa-120-ml-sirop , който е с коластра, прополис и ехинацея.

     

    Поздрави,

    Борис Гинчев

    Магистър-фармацевт

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.