×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Клетката е най-малката цялостна жива система във всеки един организъм. Благодарение на нейните свойства, в тялото ни протичат множество биохимични реакции, които благоприятстват правилното протичане на метаболитните процеси.

Когато организма е подложен на стрес, клетките не могат да функционират правилно и следователно се получава нарушение в клетъчния синтез. Това може да доведе до множество негативни последствия върху здравето на човека. Причинител на всичко това са Свободните радикали.


Какво са свободните радикали

Свободните радикали са едни от основните показатели, които причиняват стрес на организма и на клетките. Това са молекули, които съдържат нечетен брой електрони, и са едни от основните компоненти на човешкото тяло. Когато тяхната концентрация е в баланс, те са безопасни за клетките и организма. За съжаление в днешно време, ежедневието на човека е заобиколено от множество фактори, които подпомагат тяхното негативно и агресивно отражение върху организма и спомагат за разрушаването на клетките. Оксидативният стрес води до натрупване на свободни радикали, които се свързват със здравите клетки и така разрушават структурата им.

 

Кои са причините за натрупване на свободни радикали

  • Тютюнопушенето

Без значение дали става въпрос за активни или пасивни пушачи, вредата попада върху всеки един.

  • Замърсеният въздух

Газовете, които човек вдишва ежедневно, рефлектират силно върху неговия организъм и нарушават структурата на клетките.

  • Стресът

Непрестанно в ежедневието си човек е изложен на стрес. Когато количествата му в организма минат допустимите нива, клетките са изложени на риск. Това може да доведе до техен разпад и причина за възникване на различни заболявания.

  • Прекомерният прием на лекарствени средства

Неправилният и неконтролиран прием на лекарствени продукти може да причини множество нарушения в структурата на клетките.

  • Хормонални нарушения

Жените, които са бременни, и тези които са в менопауза, са изложени на по-голям риск от оксидативен стрес. Това се дължи на дисбаланса на хормоните.

Натрупването на голям процент свободни радикали в организма води до оксидативно увреждане на протеини, молекули, гени и множество жизненоважни клетки.

Когато тялото на човека не може да се справи с детоксикацията на свободните радикали, те продължават да се натрупват и разпространяват в цялото тяло, и във всяка една клетка. Множество проучвания доказват, че повечето заболявания известни на човека, са причинени от голямото количество свободни радикали трупани с времето.

Свободните радикали могат да бъдат причина за възникване на следните заболявания:


Как да се предпазим от оксидативния стрес и свободните радикали

В борбата с вредните въздействия на Свободните радикали върху клетките и организма идват АНТИОКСИДАНТИТЕ.

Антиоксидантите са отговорни за неутрализирането на Свободните радикали. Те инхибират (подтискат) окисляването и така предпазват от разпространението им в организма. Антиоксидантите са мощни противоокислители, които нашия организъм произвежда сам. Количествата, които произвежда, не са достатъчни за да помогнат в борбата със Свободните радикали и трябва да се набавят чрез определени храни или хранителни добавки.

Богати на антиоксиданти са любимите на много хора малини, боровинки, нар и орехи. Човешкият организъм има нужда от големи количества Антиоксиданти, които няма как да се набавят единствено чрез храна. Приемането на хранителни добавки, съдържащи антиоксиданти е препоръчителен, особено за хора с придружаващи заболявания. Препоръчва се приемът на антиоксиданти и на бъдещи майки, защото по този начин предпазват детето, още преди да се е родило.

Кои са най-известните и най-мощните антиоксиданти

В групата на мощните антиоксиданти влизат всеизвестните със силните си протектиращи свойства:

Всички тези витамини, минерали и растителни съединения притежават незаменими свойства. Те могат да бъдат едновременно кардиопротектори, силни защитници на имунната система и враг на вирусните заболявания.

Кверцетинът и Коензим Q10 подпомагат правилното циркулиране на кръвта, регулират кръвното налягане и подпомагат функцията на сърдечния мускул.

Витамин А и Витамин Е поддържат клетъчния синтез, пазят от разпадане клетките и подпомагат регенерацията на вече увредените такива. Поддържат както клетките отвътре, така и кожата, косата и ноктите отвън.

Цинкът и Селенът работят отлично в комбинация. Те имат синергично действие. Известни освен с имунобустерните си свойства, те са верен помощник на организма в борбата с вирусните заболявания, и подпомагат функцията на щитовидната жлеза.

Защитата на организма и клетките от Оксидативния стрес и Свободните радикали не трябва да бъде пренебрегвано. Профилактиката на организма с Антиоксиданти, може да помогне на клетките да функционират правилно, както и да се предотвратят множество заболявания, които възникват с напредване на времето. Антиоксидантите имат и мощно анти-ейдж действие и освен, че помагат за здравето отвътре, подсилват и красотата отвън.

Коментари (1)

    • Петя
    • 2021-12-16 16:07:31
    В статията е допусната груба грешка, която води до заблуждение! Свободни радикали НЕ СА стрес, ултравиолетови лъчи и т.н., а атоми, молекули или йони със свободни електрони, което ги прави високо реактивни съединения! Моля, проверявайте източниците си и поправете грешката. Благодаря!
    Здравейте,

    Права сте! Много Ви благодарим за наблюдателността и обратната връзка. Статията е редактирана.

    Поздрави!
    Екипът на Ревита БГ

Нов коментар

Магистър- фармацевт Станила  Донева

Казвам се Станила Донева и съм Магистър-Фармацевт.
Вярвам, че ключа към доброто здраве е навременната намеса на специалистите и профилактиката. Интерес за мен представляват взаимодействията между лекарствените средства и хранителните добавки, както и имунната защита в ранна детска възраст.

Продуктът беше успешно добавен в любими.