×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Primadophilus Bifidus на Nature’s way е естествен продукт оказващ благоприятно влияние върху чревната микрофлора и дебелото черво. Съдържа 5 млрд. активни бактерии, представени от 4 щама от бифидобактерии и лактобацили – Bifidobacterium breve, Bifidobacterium longum, Lactobacillus rhamnosus и Lactobacillus acidophilus.


Основни ползи от приема на Primadophilus Bifidus са:

  • Спомага за възстановяването на нормалната чревна микрофлора.
  • Възпрепятства развитието на болестотворни бактерии.
  • Подпомага качественото усвояване на хранителни вещества.
  • Благоприятства изхвърлянето на токсините от организма.
  • Допринася за нормалното състояние на червата и стомаха при прием на антибиотици и медикаменти.
  • Насърчава намаляването на газовете и подуването на корема.
  • Оказва положително влияние върху имунната система.


Наред с класическите ползи на пробиотиците, Primadophilus Bifidus е особено подходящ при хора със синдром на раздразненото черво и улцерозен колит.


Стомашно-чревно здраве

Приемът на пробиотични бактерии доказано възстановява нормалната чревна микрофлора. Поддържането на оптимален баланс спомага за нормалната функция на червата. Подпомагат се процесите на храносмилане и нормалната перисталтика. Оптимизира се усвояването на полезните компоненти на храната – макро и микронутриенти, витамини, антиоксиданти и други. Редуцира се рискът от възникване на гнилостни процеси в червата. По този начин се намалява рискът от възникване на газове, болки и дискомфорт в корема, подуване. Редовният прием на пробиотици спомага за нормализиране на изхожданията при запек или диария.


Допълнителна помощ при прием на антибиотици

Добре известно е влиянието на антибиотиците върху чревния микробиом. Доказано е, че приложението на пробиотици по време на антибиотична терапия може да предотврати или благоприятства вече възникналата диария. Когато се налага прием на пробиотик заедно с антибиотик следва да се спазват някои основни правила – да има отстояние от поне 2 часа между приемът на лекарството и на пробиотика, за да се избегне отслабване на ефектите им при едновременно наличие в червата.


Имунна система

Вече е всеизвестно, че за нормалното функциониране на имунната ни система влияние оказва микробиомът – съвкупността от микроорганизми съжителстващи с нашия организъм. Нормално присъстващите бактерии в червата са отговорни за поддържането на имунната хомеостаза. Това става най-просто обяснено чрез отделяне на редица фактори (протеини) и други молекули, които след това се абсорбират от чревната лигавица и оказват различни ефекти.     Все повече се научава за ролята на микробиома върху имунната система, като вече се търси връзка между отклоненията в него и появата на астма, алергии, атопичен дерматит и автоимунни заболявания (Hsin-Jung Wu, Eric Wu, 2012). Приемът на пробиотични бактериални щамове (сред които присъстващите и в Primadophilus Bifidus) благоприятстват нормалната дейност на имунната система.


Синдром на раздразненото черво

Синдромът на раздразненото черво (IBS – irritable bowel syndrome) е все по-често срещано заболяване, което засяга дебелото черво. Признаците и симптомите могат да включват спазми, коремна болка, подуване, газове, диария или запек, или редуване между двете. Според статистики близо 20% от населението в индустриално развитите страни страдат от това заболяване, като по-предразположени са жените. IBS вече се разглежда като нарушение на сложната функционална връзка нервна-гастроинтестинална система. Свързва се с влошено качество на живот, от своя страна отключващо последващи състояния като депресия, тревожност, хронична умора, поведенчески промени и др. Причините за отключването на IBS могат да са различни, сред които нарушена невромедиация, инфекции на СЧТ, автоимунна реакция, странични ефекти от антибиотична терапия, генетична предразположеност, непоносимост към храни, психиатрични причини и др. Терапията и управлението на състоянието са също като него мултифакторни – промени в хранителния режим, прием на водоразтворими фибри, лекарствена терапия, психотерапия, прием на пробиотици.


Улцерозен колит

Улцерозният колит е хронично възпалително заболяване, характеризиращо се с язви на дебелото и правото черво. В следствие на възпалението на дебелото черво и лигавицата се образува голямо количество слуз. Тази комбинация от възпаление и разязвяване причинява коремен дискомфорт и често изпразване на червото. Улцерозният колит е резултат от необичаен отговор на имунната система на организма. При улцерозният колит имунната система отговаря по погрешен начин спрямо храни, бактерии и други материи в червата. Когато това се случи, организмът изпраща бели кръвни клетки в тъканите на червата, където се образуват възпаление и разязвяване. Симптомите много наподобяват на тези при IBS, но по-често може да се стигне до усложнения, някои от които тежки. Терапията е предимно лекарствена, но може да се стигне и до оперативна.

Приемът на пробиотици и при двете състояния може да оказва добър и значим подпомагащ ефект към основната терапия. Сериозни и задълбочени многоцентрови клинични изпитвания и мета-анализи на различни здравни институции и университети потвърждават положителната роля на пробиотиците като допълваща терапия. Те спомагат за намаляване на тежестта на симптоми, сред които подуването и газовете. Способни са да регулират консистенцията на изпражненията и честотата на изхожданията. Модулират локалния имунен отговор и спомагат за справяне с възпалението. Сред най-значимите резултати при проучванията се посочва намаляване на болката – средно 63-64%.


Primadophilus Bifidus на Nature’s way може да оказва благоприятни ефекти като допълнение към мултифакторната терапия на състоянията на стомашно-чревния тракт. Като останалите продукти от серията Primadophilis се отличава с високо качество – дефинирани пробиотични щамове – True Identity™ – единствено посочените щамове влизат в състава на продукта, True Releaseпотвърждава оцеляването на пробиотиците в агресивните условия на киселините и соковете в стомаха и тънките черва и True Potency™ – гарантира активността и броя на образуващите колония единици до изтичане на срока на годност, а не само към момента на производство.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Магистър-фармацевт Венелин Георгиев

Магистър-фармацевт със задълбочени познания и интереси в сферата на хранителните добавки, лечебните растения, фармацевтична ботаника, фармакогнозия, взаимодействия между храни, добавки и лекарства.

Притежава голям опит в консултирането на пациенти и клиенти за продукти и здравни проблеми.

Продуктът беше успешно добавен в любими.