×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
интервю с  д-р Вергиния Георгиева

 

Да затворим очи и да си представим как вдишваме първата живителна струя, необходима за нашето дълголетие – екологично чиста храна. Подобно на сеанс, започва срещата ми с д-р Вергиния Георгиева. Мила, земна, естествена ... Убедително напомня, че във всеки човек има огромни резерви, и ако той тръгне внимателно и постепенно в посока лечебно хранене и гладуване, тези резерви се активизират. Всъщност това са принципите на Хипократ, в които се кълнат всички лекари. Известна е фразата му: „Храната е вашето лекарство, а лекарството е вашата храна”. Неподозирано е колко огромни са възможностите на алтернативните средства за въздействие върху организма. „Сега, след толкова години, когато се обърна назад, - споделя тя - си давам сметка, че всъщност медицината е една. Изкуствено сме я разделили на официална и нетрадиционна". И все пак ...


-Вие сте възпитаник на традиционната медицина, н.с. II ст., специалист по вътрешни болести, фармакология и фитотерапия. Защо сменихте посоката, кое Ви тласна към алтернативните медоди на лечение?
-Преди много години, когато бях млад лекар, но за съжаление с доста тежки заболявания, съдбата ме срещна с народната лечителка Лидия Ковачева. Аз се доверих на тази изключителна жена, която имаше интуицията и нагласата да ми подаде ръка, да ми даде куража да се преборя с тежките заболявания. След това работихме с нея в продължение на 15  години. Официалната медицина смята, че само и единствено лекарствените средства са тези, които могат да помогнат. Едновременно с това се появиха различни кабинети и лечители, които пък отричат нейните достижения. Смятам че 21 век, е век на приемане и ние трябва да направим максимални усилия всичко, което е достигнато като диагностика и възможности за лечение на официалната медицина, да бъде съчетано с алтернативните възможности, с екологичното хранене, с биохраните, за които напоследък се говори, за да може съвременния човек да издържа на това напрежение, натоварване и стрес, на които е подложен.

-Като пациентка, ученичка и близка приятелка на Лидия Ковачева, д-р Вергиния Георгиева открива своето призвание в областта на природната медицина и гладолечението. На базата на придобития безценен опит систематизира, развива и прилага на практика една стройна теория за пътищата за достигане на природосъобразен и многостранно балансиран начин на живот. Какво включва тя и как се свързва с природата в нас и около нас?
-Все по-често се говори за това и на първо място поставям здравословния начин на хранене – приемане на екологични продукти, без пестициди и консерванти. Това е първата стъпка. Да се стремим да имаме 4-5 хранения през деня, да бъде по-балансирано. Достатъчното количество течности в организма - около 2,5 литра е от съществено значение - фреш сокове от ябълки, моркови, портокали... Ежедневно да има лимони и необходимите антиоксиданти като мед и пчелен прашец, които да подпомогнат организма – това е втората стъпка – течностите. Ние сме един микросвят, една микровселена, която обаче е във връзка с тази природа. И когато се отдалечаваме от нея, от нейните дадености, нашият организъм естествено дава сигнали, и ако не се вслушаме в тях за дълъг период от време, не ги разчитаме, следват заболявания. Преди повече от 100 години ние сме били един от дълголетните народи, които лекари, изследователи, учени от цяла западна Европа са изследвали, за да открият тайната на българските дълголетници, живели над 95–100 години. Какво се оказва 100 години по-късно? За съжаление статистиката дава едни резултати, които не са в полза на екологията и екологичните продукти. Третата стъпка за екологичен начин на живот е да бъдем поне два дни в седмицата сред природата – на Витоша, в парка. Просто нашият поглед да бъде обърнат към дърветата, към зеленината, към цветята, защото това отморява и дава релакс. Следващата стъпка това е движението. Два или три дни в седмицата да отделим за някакъв вид спорт- плуване, каланетика, пилатес, йога - всеки според предпочитанието си. Петата стъпка е релакса. Дори и половин час на ден да бъдем обърнати към себе си, към собствените си желания - да си подарим тиха музика или да погледаме навън, дори от балкона зеленината на природата. Това дава едно равновесие, един баланс на нашия организъм.


-Може ли да се каже, че има инстинкти, които ни водят към този здравословен начин на живот или това е наука, която трябва да се изучава, да се следват определени правила?
-Лидия Ковачева казваше, че ние трябва да се учим от децата. Те са най-близо до природата и инстинктивно посягат към естествените храни, към екологичните продукти. На масата майките винаги трябва да оставят пресни плодове и зеленчуци. Детето, ако има нужда от някои микроелементи и минерали, то ще избере този плод, от който неговия организъм има нужда. По-късно обаче, тези инстинкти започват да намаляват и затова възрастният човек трябва да бъде по-сензитивен, и ако е загубил този усет, умишлено да се насочи към здравословен начин на живот, към един екологичен ритъм.

-Какво представлява Центърът за природна медицина и гладолечение, който създадохте през 2000-та година?
-Това е място, където се съчетават възможностите на официалната медицина с алтернативните методи и средства – гладолечение, здравословно хранене, йога, латинотанците... с терапията – рефлексотерапия, физиотерапия, за да даде за един кратък период от 10-15 дневен курс своите резултати. В повечето случаи пациентите идват при нас, когато са стигнали до тежките сериозни заболявания, затова в последните години аз съм насочила усилията си към профилактиката, към екологичните продукти, към ограмотяването най-вече на майките, на младите хора, за да могат те да предадат тези знания на своите деца и така ние постепенно да бъдем една здрава и жизнена нация, каквато сме били. За мен бъдещето е на природната медицина, на екологичните продукти и на екологичния начин на живот, както в чисто здравословен аспект, така и в нашите взаимоотношения.

-Какво представлява Вашата система за гладолечение? Може ли да я приложим сами и как да сме сигурни в нейната ефикасност?
Гладолечението е един по-тесен спектър и не всички са готови да го приемат. Съдбата беше решила аз самата да мина през тези проблеми, да се излекувам благодарение на лечебното гладуване и хранене. Тази изключително ефикасна система за пречистване на организма и за възстановяване на равновесието на човека и баланса с природата е доказала с годините своята сила. Всяка програма е изключително индивидуална и се прилага при непрекъснат лекарски контрол. Убедена съм, че природната медицина е медицината на бъдещето и все повече млади хора, за моя най-голяма радост, се насочват към екологичните профилактични програми.
Тези  програми обаче трябва да бъдат съчетани с топла дума, с искрен поглед. Контактите ни отдавна се замениха с компютрите и машините. На запад не случайно се говори повече за психоанализа, за една регулярна психотерапия.


„Нека отново затворим очи – казва с усмивка д-р Георгиева – и да си отговорим какви са нашите емоции през последните години.” – забързани, напрегнати, изнервени ... Това е шестата стъпка – да намерим време да споделим успехите си, желанията си с близък човек, с приятел.


Разгледайте и сайта на д-р Георгиева https://www.doctorgeorgieva.com/,  за да научите повече за Центъра по природна медицина и гладолечение.

 

www.revita.bg скоро стартира нова рубрика, в която д-р Веригиния Георгиева ще споделя своя богат опит и познания с вас – приятелите на Ревита!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.