×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
щитовидна жлеза2

Най-често срещаните здравословни проблеми в България са свързани с функцията на щитовидната жлеза. По официални данни над 90% от хората в България в някаква степен имат отклонения във функцията на щитовидната жлеза. Основна причина за тези отклонения е недостига на йод, който е основната храна за щитовидната жлеза. За съжаление, в България, както и на Балканския полуостров, няма достатъчно йод както в храната, така и във водата. Поради тази причина е наложително да се използват препарати, съдържащи натурален йод. Като например Келп – кафяви водорасли, които са един от естествените източници на йод.

 

 

Основно разбалансирането на щитовидната жлеза е следствие на недоброто й кръвоснабдяване, което се осигурява от две артерии – горна и долна, от дясната страна, и две артерии – горна и долна – от лявата. Въз основа на степента на блокиране (свиване) на тези артерии, зависи и степента на дисбаланс на функцията на щитовидната жлеза. Следователно, за да имаме нормална работа на жлезата, трябва преди всичко да гарантираме доброто й оросяване.

 

 

Причината за свиването на съдовете е преди всичко неправилното хранене. Артериите се свиват и запушват най-често от полепването на мазнини по стените им. Затова трябва да се премахнат всякакви храни, в които има животински мазнини – лош холестерол. Такива храни са месото, сиренето, кашкавала, яйцата. За почистването на съдовете са много важни консумацията на кисело, люто и горчиво, тъй като тези вкусове отварят кръвоносните съдове и разтварят полепналите мазнини.

 

 

 

Симптоми на заболявания на щитовидната жлеза

Основни резултати в следствие на недоброто кръвоснабдяване на щитовидната жлеза са разбалансиране на хормоните й, които от своя страна водят до свиване и отпускане на съдовете, осигуряващи кръвоснабдяване към всички важни органи, включително и към мозъка.

 

В зависимост от това, кои съдове се свиват, се проявяват и симптомите на проблеми с щитовидната жлеза спрямо дадени органи.

 

 

симптоми на щитовидната жлеза

 

Например, ако се свият съдовете към мозъка, оплакванията са свързани с главоболие, виене на свят, страх, тревога, безпокойство, безсъние или сънливост. Ако са свити съдовете към сърцето това води до сърцебиене, а оттам и до тежест в задгръдната кост и развитие на исхемична болест на сърцето и инфаркт.

 

При недостатъчно кръвоснабдяване към стомаха – симптомите са нервен стомах, киселини, регургитация.

 

При засягане на кръвоснабдяването на бъбреците – отоци, покачване на кръвното налягане особено диастоличната граница, чести възпаления, както и една от причините за пясък и камъни в бъбреците, в комбинация с блокиран нерв към съответния бъбрек.

 

При нарушено кръвоснабдяване на яйчниците се получават кисти на яйчниците, миома, чести възпаления, нередовен цикъл, болки по време на цикъл в комбинация с блокиран нерв към съответния яйчник , тръба или матката.

 

Състоянията получени в следствие на свити съдове се наричат вегето-съдова дистония. Често изразени са и студени крайници особено пръстите на ръцете и краката.

 

билки за щитовидната жлеза

 

Билкови препарати, които имат особено важно значение за щитовидната жлеза са:

 

Келп – кафяви водорасли. 1 капсула на ден осигурява необходимата на организма дневна доза йод, което означава, че препаратът може да се приема и постоянно.

 

Алое Вера под формата на капсули, 200 мг. Дневната лечебна доза е 1 капсула дневно, тъй като 200 мг е напълно достатъчна за период от 24 часа.

 

Препаратът има и отводняващ ефект и помага на бъбреците да изхвърлят ненужната вода от организма. Много е ефектиен и при киста на яйчниците и дисфункция на пикочо-половата система.

 

Жълт Кантарион – St John Wort e класика за регулиране на щитовидната жлеза особено когато се наблюдава и емоционален дисбаланс като страх, тревога, напрежение, промяна на настроението, безсъние, сърцебиене, нервен стомах. Всички тези оплаквания са в следствие на свити кръвоносни съдове към съответните органи, което от своя страна се причинява от хормоните на щитовидната жлеза и надбъбреците. От тях се отделят стресови хормони, които се балансират както с посочените билки, така и с диетата – вегансто + суровоядство.

 

Коприва – една от най-важните билки, помагащи за почистване и отваряне на кръвоносните съдове не само към щитовидната жлеза, но и към всички останали съдове особено към главата.

 

Шлемник байкалски – билка с подобен на жълтия кантарион ефект. Успокоява, регулира пулса на сърцето и оттам и кръвното налягане. Голяма част от ритъмните нарушения на сърцето са свързани именно с дисбаланс на щитовидната жлезаи надбъбреците, които са в пряка връзка помежду си.

 

Много е важна концентрацията на билковите препарати, защото при недостатъчна концентрация или ниска доза, препаратите няма да имат добър ефект. Поради тази причина американските препарати са за предпочитане поради по-високата си концентрация, в сравнение с европейския стандарт, който често е в пъти по-нисък.

 

 

За да се избере правилната комбинация от билкови препарати както и необходимата концентрация (дозата) за 24 часа, желателно е да се направи компютърна диагностика, за да бъдат отчетени всички болестни отклонения .

 

 
За връзка с д-р Маринчев:

29 ДКЦ, София, кв. Гоце Делчев

Тел. 0888 517 203

Коментари (3)

    • Neli Popova
    • 2016-03-22 17:55:04
    Имам въпрос-след хистеректомия без аднекси -2013,фиброаденом на млечна жлеза-2008- базедова в ремисич -2006-как да спра прекомерно силно потене -независимо от сезона то е налице постоянно Използвам на ВИТА ФОКУС-МЕНОВИТАЛ-успокоява ми най вече нервното напрежени и съня Моля за съвет.
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-03-29 16:41:56
    Здравейте, При толкова увреждания на ендокринната система и силна склонност към хормонален дисбаланс, не е препоръчително да приемате хранителни добавки, които повлияват хормоналния баланс. Методите за лечение са – инжектиране на ботокс, йонофореза, медикаменти - антихолинергитици, бета-блокери и някои калциеви антагонисти – ако няма противопоказания или оперативно. Необходима е консултация с лекар – специалист по медицинска козметика или дерматолог. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Фатме
    • 2018-10-13 11:16:41
    Аз също мисля че имам проблем сас щитовидната жлеза от близо 5 месеца имам проблем сас гласните струни гласът ми се променя от време на време също така и въздуха някой път не ми достига на какво може да се дължи.ако може някой да ми отговори благодаря предварително.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.