×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Пазете се от зимните болести с прополис и витаминиД-р Екатерина Найденова, общо-практикуващ лекар, отговаря на въпросите на Ревита

Вече навлязохме в есенно-зимния сезон и грипът настъпва. Как може да се предпазим от т.нар. „зимните болести”?
Най-лесният начин за предпазване от тези болести е, ако всеки човек спазва лична хигиена. Важно е ръцете да се мият често и продължително с топла вода и сапун. Трябва да се избягват места, където се събират много хора. За съжаление за голяма част от работещите този съвет е трудно осъществим, както и за децата, които посещават детски заведения. В този период препоръчвам и природните начини за превенция – каляване на организма и укрепване на имунната система за децата, приема на клеевата тинктура или т.нар. прополис и други пчелни продукти.

Каква е разликата между грип и настинка?
И настинката и грипът са вирусни заболявания. Причинителите на двете болести обаче са различни. При грипа симптомите са по-тежки от тези на настинката. Срещу него са ефикасни противогрипните ваксини, както и антивирусните медикаменти. Именно те потискат способността на инфлуенцта да се размножава в заразения организъм. Симптомите при двете заболявания не съвпадат. При настинката телесната температура (треската) се появява рядко, докато при грипа в 80% от случаите тя е повишена. Влажната кашлица със секрет – това е признак за настинка, при грипа тя е суха. Рядко пациентите могат да усетят слаби мускулни болки при настинката, а при грипа те са силни и обхващат и ставите. Болките в гърлото са типичен симптом за настинката, но не и за грипа. Запушеният нос, хремата и кихането ни навеждат на мисълта за настинка, но при грипа те са рядкост. Важно е хората да знаят, че грипът се появява бързо, изведнъж и покосява веднага. Настинката може да започне с един или два симптома.

Какъв е начинът да укрепим имунната си система без ваксини?
Каляването на организма, укрепването на имунната система, постоянните разходки на открито, приемът на прополис, витамини и други имуностимуланти са най-добрите начини за борба с тези болести.

Кои са най-рисковите групи през зимата и как да се предпазят от бацилите?
Всеки може да се разболее, особено когато става въпрос за заболявания, които се разпространяват чрез кихане, кашляне, допир на заразени предмети. Разбира се, най-рисковите групи са малките деца, които всеки ден ходят на ясла или градина. Възрастните (над 60 години), особено тези, които имат хронични болести, трябва да внимават. При тях има естествено отслабване на имунната система, което се наблюдава с напредването на годините.

Кога е най-подходящият период за ваксинация и може ли тя да се съчетае с прием на други антивирусни препарати?
Октомври и началото на ноември са най-подходящите месеци за ваксинация. Идеята да се направи имунизацията е човек да подготви организма си преди епидемиите от вирусни заболявания. Самата подготовка (т.е. имунизацията и изграждането на антитела) отнема известно време и затова ние, лекарите препоръчваме хората да си направят ваксина именно в този период. Тогава тя се е най-ефективна. Важно е да се каже, че комбинацията с други антивирусни препарати може да се направи, но задължително трябва да стане под лекарски контрол и препоръка.

Кои природни средства са най-ефикасни срещу т.нар. „зимни болести”?
Разходките на открито най-добре в планината на чист въздух, редовните почивки, приема на мед и други пчелни продукти, хомеопатичните и природни продукти са най-добрите средства срещу тези заболявания.

Коментари (1)

    • Мария Енчева00
    • 2011-11-21 18:37:34
    аз от скоро започнах да давам прополис на моето дете, но забелязах че има ефект, много по-лесно се справихме със вируса :)

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.