×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Хранителните вещества играят ключова роля за превенцията и лечението на катаракта и макуларна дегенерация. Хранене, богато на ярко оцветени плодове и зеленчуци, както и определени хранителни добавки, се свързват с понижен риск от двете заболявания.

Храна за очите

Храни, богати на каротиноида ликопен, зеаксантин и лутеин, са сладките чушки, морковите, зеленото зеле, къдравото зеле, спанакът, сладките картофи и доматите.

Изследване показва, че хранителните добавки, съдържащи лутеин и зеаксантин, не само спомагат за предпазване от макуларна дегенерация, но също така и подобряват зрителната функция при хора, страдащи от макуларна дегенерация. По-специално, при пациенти с макуларна дегенерация 10-15 мг лутеин дневно водят до подобрения, в това число адаптивност и чувствителност към светлината.

Лутеинът е важен и за предпазване от катаракта и подобряване на зрителната функция при хора, които вече имат катаракта. Както макулата, естествените лещи в човешките очи съдържат лутеин и зеаксантин. В действителност, те са единствените каротеноиди, открити в естествените лещи в човешките очи. Три мащабни изследвания показват, че приемът на лутеин е обратнопропорционален на случаите на катаракта.

Екстракти, богати на флавоноиди

Богатите на флавоноиди екстракти от синя боровинка, черна боровинка, борова кора или семена от грозде също имат ценни ползи за здравето на очите. Освен че притежават отлично антиоксидантно действие, констатирано е, че тези екстракти подобряват кръвообръщението към ретината и засилват зрителните процеси, особено при затруднено нощно виждане. Приемането на 150-300 мг. дневно на някой от тези екстракти благоприятства здравето на очите.

Д-р Мъри (Michael T. Murray, N.D.) е един от водещите специалисти и авторитети в света на природната медицина. Публикувал е над 30 книги, посветени на природосъобразната грижа за здравето.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.