Search
Филтрирай по...

Антиоксиданти пазят мъжете от инфекции

Антиоксиданти пазят мъжете от инфекции Мъжете, които ежедневно приемат антиоксиданти са предпазени от заболявания на пикочната система. Рискът от появата на някаква болест на отделителния тракт при силния пол намалява с цели 50% показва проучване, проведено наскоро в Харвард (САЩ). Учените установили, че представителите на силния пол трябва ежедневно да вземат добавки с ликопен, бета-каротин, витамин А и витамин С. Това намалява драстично опасността от развитието на каквито и да е оплакване на отделителната система като простатит, например. В изследването са участвали 1460 мъже на зряла възраст. Подобно паралелно проучване било проведено в продължение на няколко години (2002 – 2005 г.) в Нова Англия с подобни резултати. Доброволците приемали Витамин А и бета каротин ежедневно. Оказало се, че рискът от развитието на уро-инфекции намалява с близо 48%. Учените смятат, че Витамин С е един от основните компоненти, който предпазва мъжете от развитието на коварните заболявания на пикочната система.
Едно от най-честите срещани болести на отделителната система е уретритът. Той е възпалително заболяване на пикочния канал, което протича със парене, смърдене, сърбеж и болка при уриниране. Лечението му е трудно и продължително.
Циститът е хронично състояние. При него се възпалява лигавицата на пикочния мехур, особено когато е хронично, еластичността на мехура се изгубва, като капацитетът му намалява с около две трети. Основните симптоми на цистита са многократно уриниране. Циститът често се обърква с инфекция на уриналния тракт и това удължава времето за точна диагноза.

Ревита Ви препоръчва
Алайв мултивитамин, 1g
Мечо грозде, 480 mg
Полски хвощ (трева), 440 mg
Червена боровинка, 430 mg
Червена боровинка (плод), 465 mg
Царевична коса, 430 mg
Червен бряст (кора), 370 mg
Vit C Release, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top