Search
Филтрирай по...

Ароматизаторите предизвикват алергии

ароматизаторите предизвикват алергииОсвежителите за дома или автомобила, ароматизираните свещи, аромалампите – всички те влияят на здравето на човека, предизвикват алергия, мигрена, астма, промяна в либидото, пише The Daily Mail. Около 1/3 от хората се сблъскват с посочените проблеми. Основният сред тях е контактната алергия от аромати (проявава се като екзема, зерматит, предизвикани от контакта с ароматното вещество). Молекулите в продукта предизвикват имунна реакция под формата на сърбеж и напукване на кожата.

Д-р Сузана Барон констатира: в момента показателите за тези алергични реакции растат. Неслучайно през юли тази година Научният комитет по сигурността на потребителските стоки на Европейския съюз препоръча на производителите на ароматизатори да посочват потенциалните алергени, които се съдържат в продуктите им. А още в началото на годината в Ню Хемпшър бе въведена забрана за използване на парфюми на работното място.

Според д-р Винсент Мартин, ароматите активират нервните клетки в носа, включвайки система, който е свързана с главоболието. От своя страна освежителите на въздуха нерядко провокират пристъпи на астма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top