Search
Филтрирай по...

Ашваганда – най-ефективният, 100% безопасен афродизиак за жени!

Ниско либидо

 

 

На 18 август 2015 г. Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) одобрява медикамент за лечение на хипоактивно разстройство на сексуалното желание (фригидност) при жени е предменопауза. Скоро след това лекарството, вече познато и като „женската виагра”, се появява в медиите и предизвиква огромен интерес.

 

Само два месеца след  като лекарството е одобрено, в издание Biomedical Research International са публикувани резултати от голямо клинично проучване, проведено в Индия върху 50 жени. На участничките били давани по 600 mg дневно екстракт от корен на ашваганда в продължение на осем седмици. При онези от тях, приемали екстракта, е отчетено значително подобрение в сексуалната възбуда, качеството на оргазма и цялостното удовлетворение. Нежелани реакции не били отчетени.

 

Всички знаем колко потенциално опасни могат да бъдат някои лекарства, особено онези за усилване на сексуалната възбуда. Ето защо жените с отслабено сексуално желание е добре да опитат да разрешат проблема си с естествени средства, каквото е ашвагандата.

 

Употребата на ашваганда датира от 4000 години насам. Коренът й, както и екстрактите, иззети от него са на почит в индийската система Аюрведа. Там те се препоръчват за общо тонизиране на организма, намаляване на умората и стреса, подобряване на сексуалния живот, премахване на безсънието и др.

 

Най-добрият адаптоген за увеличаване на енергията и сексуалната активност! Доказано е, че разстройствата на сексуалността до голяма степен са резултат от хроничния стрес и хроничната умора. Тук ашвагандата може да свърши много полезна работа – тя е най-ефективното природно лекарство за справяне със стреса, тъй като по естествен начин намалява концентрацията на стресови хормони в кръвта и подобрява общата енергия, издръжливостта и тонуса.

 

Ашвагандата е една от онези билки, чиито ефект може да бъде усетен доста осезаемо. Същевременно приемът й не е обвързан с нежелани странични ефекти и каквато и да било опасност за здравето.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top