Search
Филтрирай по...

Безопасна ли е ехинацеята за детето?

Безопасна ли е ехинацеята за детето? В сезона на настинките и грипа много възрастни приемат билката ехинацея, за да се предпазят от настинки и дори грип. Дали обаче красивото растение е достатъчно ефективно и най-вече безопасно за децата? Ревита потърси отговора.
Билкови лекарства и хранителни добавки стават все по-популярни сред възрастните и много родители започват да ги дават и на децата си. Ехинацея е един от най-популярните билкови препарати.
Красивото цвете произхожда от Северна Америка. То има виолетови цветове и най-често се използва сока от цветовете и стъблото, както и корените на растението.
Билката се употребява за профилактика и лечение на настинки и други инфекции на горните дихателни пътища. Смята се, че ехинацеята стимулира имунната система. Вече има редица доказателства, че хората, които приемат този билков препарат се справят по-добре със „зимните” болести.
Проучване, публикувано миналата година, показва, че децата, които приемат ехинацея в комбинация с прополис и витамин С са по-здрави през зимните месеци. В тестовете взели участие малчугани между 2 и 5-годишна възраст. Те били разделени на две групи като родителите на децата от първата група им давали ехинацея, а тези от втората трябвало да вземат плацебо. Изследванията продължили 12 седмици. Оказало се, че малчуганите от първата група боледували значително по-рядко и за по-кратки интервали от време. Учените установили, че билката ефективно предотвратява настинки при децата.
Не забравяйте обаче да се консултирате с педиатъра си преди да дадете препарата на детето си. Въпреки че билката почти няма странични ефекти, родителите трябва да се изключително предпазливи, когато предлагат на мъничето си каквито и да било продукти.

Ревита Ви препоръчва

Ехинацея, 30 ml (без алкохол)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top