Search
Филтрирай по...

Безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта

Безплатни очни прегледи за глаукома и катарактаБезплатни прегледи на пациенти с катаракта и глаукома организира МБАЛ „Токуда Болница София”. Консултациите ще бъдат извършени на 03.05.2012 г. (четвъртък)  от 08.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел: 02/403 4000.
„Глаукомата е  най-честата причина за слепота в България и втора в света, а катарактата е най-разпространеното очно заболяване над 50 годишна възраст”, казва е д-р Алек Топов – началник на отделението по Офталмология в МБАЛ „Токуда Болница София”. Той добавя, че за да бъдат излекувани пациентите с катаракта или глаукома, най-важна е ранната диагностика и разбира се, редовните профилактични прегледи при специалист-офталмолог поне веднъж годишно.
Д-р Топов препоръчва на хората над 40-годишна възраст да се възползват от възможността за очна диагностика, тъй като глаукомата много често протича безсимптомно, с развитието й се стига до увреждане на зрителния нерв, а усложнението води до необратима слепота. Другото масово очно заболяване – катарактата може от своя страна да бъде овладяно значително по-лесно при навременно откриване.
Безплатната консултация включва преглед от специалист, определяне на зрителната острота, измерване на вътреочното налягане и оглед на зрителния нерв чрез офталмоскопия. Офталмолозите ще дават и препоръки за лечение, когато това се налага.
Прегледите са част от програмата на Токуда болница за разширяване на достъпа на пациентите до модерно лечение и повишаване на здравната култура на българите.
Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/ 403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

Ревита Ви препоръчва:

Вижън, 448 mg

Очанка (билка), 430 mg

1 thought on “Безплатни очни прегледи за глаукома и катаракта”

  1. Централ Онко Хоспитал

    От 12 март стартира кампания и на болница Централ Онко Хоспитал “Превенцията може да те спаси от слепота”. Начало на кампанията е световният ден за борба с глаукомата 12 март. Това е първата от серия инициативи свързани с предотвратяване на слепотата, които новооткритото очно отделение на болницата организира.

    Всички изследвания и консултации са безплатни.

    Открита навреме глаукомата, може да бъде лечима. Не отлагайте Вашия преглед!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top