Search
Филтрирай по...

Безплатни очни прегледи за деца

Безплатни очни прегледи за деца Безплатни очни прегледи за деца организира МБАЛ „Токуда Болница София” по повод  Международнуия ден на детето. Консултациите ще се извършват на 02.06.2012 г. (събота)  от 09.00 до 14.00 часа след предварително записване на тел. 02/ 403 4000.
„Неустановените навреме проблеми със зрението могат да затруднят сериозно възприятията на детето, ето защо е препоръчително преди първия учебен ден всяко едно дете да бъде консултирано с очен лекар”, съобщава д-р Лиляна Димитрова, детски очен специалист в отделението по Офталмология на МБАЛ „Токуда Болница София”
Късогледството, което най-силно затруднява училищните занимания на децата и обикновено се развива между 6 и 10-годишна възраст. Неговото прогресиране може да бъде много бързо и не трябва да се пренебрегват редовните профилактични прегледи. Другата рефрактивна аномалия – далекогледството – засяга между 12 и 15% от българчетата и е една от причините за развитие “мързеливо око”, което се наблюдава при 2-3% от български деца, а също така може да доведе и до страбизъм /кривогледство/. То от своя страна е проблем на 3-5% от децата у нас.
„Над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими, когато са открити в началния стадий на болестта и е проведено съвременно офталмологично лечение”, категорична е д-р Димитрова.
Безплатната консултация включва преглед от специалист, изследване на зрителната острота и очните дъна, както и препоръки за лечение на децата, когато това се налага.

За здрави деца Ревита Ви препоръчва

Numckatos, 50 ml, за облекчаване симптомите на бронхит, тонизилит, простуда и грип

Алайв дъвчащи мултивитамини за деца 1.55 g

Алайв желирани мултивитамини за деца 3.5 gМореплаватели/ Имунна защита (за деца), 145 mg

Мореплаватели/ Мултивитамини (за деца), 480 mg

Мореплаватели/ Мултивитамини и йод (за деца), 480 mg

Мореплаватели/ Фокус формула за концентрация (за деца) 235 mg

Примадофилус Кидс, 80 mg

Самбукус за деца сироп, 120 ml, против вируси, укрепва имунната система

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top