Search
Филтрирай по...

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза

Безплатни прегледи на щитовидната жлеза Ендокринолозите от Клиниката по Вътрешни болести към МБАЛ „Токуда Болница София” организират  безплатни консултации за профилактика и ранна диагностика на заболяванията на щитовидната жлеза (тиреоидни заболявания) на 19 май 2012 година от 10,00 до 13,00 часа. Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/403 4000.
Безплатните прегледи са посветени на Международният ден на тиреоидните заболявания и са част от националната информационна и скринингова кампания „Щитовидна жлеза и сърдечносъдов риск”.
Повече от 300 млн. души в света страдат от заболявания на щитовидната жлеза. В последните години честотата им нараства значително, но все още сравнително голям процент от тях остават недиагностицирани. Основните рискови фактори за тиреоидните заболявания са фамилна обремененост, диабет, псориазис, ревматоиден артрит и др.
Заболяванията на щитовидната жлеза се наблюдават осем пъти по-често при жените, отколкото при мъжете. Независимо от пола, човек попада в рискова група, ако има фамилна обремененост, ако страда от автоимунно заболяване като диабет тип 1, псориазис, ревматоиден артрит и др., и ако е над 50 години.
Безплатните консултации, в които ще се включат всички ендокринолози на Токуда, ще започнат с кратко обучение на пациентите как да разпознават първите симптоми, каква е качествената ранна диагностика и възможностите за профилактика и лечение при откриване на болест на щитовидната жлеза.
Желаещите да посетят безплатните прегледи трябва предварително да се запишат на тел: 02/403 4000. Адресът на МБАЛ „Токуда Болница София” е бул. Никола Вапцаров 51 Б.

 

Ревита Ви препоръчва

Келп (кафяви водорасли), 660 mg, 100 капсули

Келп 150 mcg, поддържа щитовидната жлеза

Келп (кафяви водорасли), 660 mg, 180 капсули

Кафяви водорасли (фукус), 580 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top