Search
Филтрирай по...

Без секс? Какви са причините?

Често ще чуете, че мъжете мислят за секс поне веднъж дневно. Това е може да е безспорен факт, но защо тогава много от тях се оплакват от еректилна дисфункция. Това е проблем, при който има нарушение на сексуалната функция. Импотентността се изразя в невъзможност за постигане или поддържане на ерекцията. Какви са основните причини за това и как се лекуват този проблем?

Без секс? Какви са причините?Депресия. Без съмнение мозъкът е основната ерогенна зона. Сексуалното желание започва оттам. Мозъкът подава сигнали на тялото и депресията може да причини много проблеми в леглото. Ако постоянно сте тъжни или унили, нищо чудно да нямате никакво желание да се гушкате с любимата жена. По ирония на съдбата много антидепресанти причиняват импотентност.

Алкохол. Може би смятате, че няколко питиета ще повишат настроението ви и ще ви дадат сили за бурни нощи, но всъщност алкохолът е сред основните причини за провалите в леглото. Силните спиртни напитки свиват кръвоносните съдове. Може да си позволите само чашка за отпускане. Ако редовно прекалявате с питиетата, опасността от появата на еректилна дисфункция е сериозна.

Без секс? Какви са причините?Лекарства. Редица медикаменти са причина за провалите на сексуалния фронт. Това могат да се лекарства за високо кръвно, антидепресанти или дори болкоуспокояващи. В случай че вземате медикаменти, прочетете внимателно листовката.

Стрес. Не е лесно да сте в настроение за любовна игра, когато шефът ви иска да направите отчет в кратки срокове, а все още не сте поправили пералнята… Понякога ви се иска да избягате далече от всички и да останете сам. Ако не спите достатъчно и не спортувате, най-вероятно последното, за което ще помислите е сексът.

Гняв. Когато сте ядосани, кръвта бушува в тялото ви, но не ви предразполага за любовна игра. Въпреки че много женски списания твърдят, че сексът след скарване е най-страстен, всъщност мъжете знаят, че е трудно да се справят с това задължение, защото постигането на ерекция, когато са ядосани е почти невъзможно начинание. Без секс? Какви са причините?

Тревога. Ако се тревожите как ще се справите в леглото, дали ще задоволите партньорката си или дали правите всичко, както трябва, най-вероятно ще преживеете голям провал.

Представата за себе си. Някои мъже се притесняват от собствения си образ в огледалото. Те се срамуват от биреното си коремче, от оплешивяването си, от бръчките и белите си коси. Това ги подтиска и е причина за лошото представяне в леглото.

Здравни проблеми. Редица здравни проблеми могат да причинят проблеми с ерекцията – диабет, хормонални нарушения, сърдечносъдови заболявания, атеросклероза, бъбречни заболявания и множествена склероза. Някои хирургични операция също са в основата на импотентността.

Без секс? Какви са причините?Как да се справите? Не е срамно да споделите с лекаря си проблемите около сексуалния си живот. Той може да определи причината за проблема и да ви назначи подходящо лечение. Променете начина си на живот – откажете цигарите и алкохола, намалете стреса в работата и у дома. Ако смятате, че някои лекарства са виновни за  вашето положение, говорете с лекар си за промяна на дозата. Съществуват т.нар. вакуумни помпи, които са алтернатива за медикаментозното лечение. Друг начин за справяне на проблема е тестостерон-заместваща терапия.
Безболезнено и без странични ефекти са билкови препарати, които могат да повишат желанието ви за любовни ласки.

 

Ревита Ви препоръчва

Йохимбин 500 mg

Мака 15 ml

Calmeral, 600 mg

Мака (корен), 525 mg

Годжи бери, 500 mg

Разгонен козел, 500 mg

Дамиана (лист), 400 mg

Добро настроение, 471 mg

Маточина (лист), 490 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top