Search
Филтрирай по...

Боровинките са източник на здраве

Боровинките са истински “суперплод”, изключително богати са на антиоксидати и предпазват организма от редица болести. Това са резултатите от последните проучвания на учените в Калифорнийския университет (САЩ). Изследванията сочат още, че вкусният плод има множество предимства. Боровинките пречат на отлагането на мастни вещества във вътрешния слой на артериите и по този начин предпазва човек от атеросклероза.
“Установихме, че ако човек приема купичка с боровинки всеки ден или пие хранителни добавки, които съдържат боровинки в продължение на месец, рискът от появата на атеросклерозата намалява с 60%”, казва д-р Хиали Ху, ръководител на изследователския проект. Повечето хора, участвали в експеримента са били предразположени към развитието на коварното заболяване преди започването на изследването. След приключването му състоянието на кръвоносните им съдове се е подобрило значително.
Атеросклерозата е хронично, прогресиращо заболяване, което засяга вътрешния слой на големите и средните артерии в организма. Във вътрешния слой на артериите се отлагат мастни вещества и стените на съдовете стават по-дебели и по-твърди. Заболяването се среща почти при всички хора като мъжете са по-засегнати от жените. Основни причини за появата на заболяването са диабета, високото кръвно налягане, преяждането и затлъстяването, застоялият живот, тютюнопушенето, прекомерната консумация на алкохол, кафе и чай, умствената преумора, нервно-психичните напрежения и др.

Ревита Ви препоръчва:

Боровинка (и бъз), 200 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Плодов антиоксидант, 450 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top