Search
Филтрирай по...

Бриджит Бардо – модната икона на 20 век

Тя е французойка с огромни лешникови очи, лъчезарна усмивка, буйна дълга коса и голямо топло сърце. Тя е Бриджит Бардо – жената, която Ватикана обяви за олицетворение на греха!

Бриджит Анн-Мари Бардо е родена на 28 септември 1934 година във френската столица – Париж. На 13 годишна възраст красавицата постъпва в Националната Академия по хореография и прекарва там 3 години, обучавайки се в класа на известния руски хореограф Борис Князев. На 15, Бриджит участва в първото си модно ревю и се снима за корицата на модното списание Jardin des Modes. През 1950 година, Бардо за първи път се появява на корицата на списание ELLE, благодарение на което е забелязана от още начинаещия по това време кинорежисьор Роже Вадим. Вадим разказва за Бриджит на своя по-опитен колега – Марк Алегре и само две години по-късно Бриджит изгрява на големия екран, с филма „Нормандската дупка”. През същата година Бардо сключва брак с Роже Вадим.

След няколко години нейният вече успял съпруг, става сценарист на култовата лента „И Бог създаде жената”, в която Бриджит изиграва главната роля и популярността й започва да расте.

Бриджит Бардо става известна като почитателка на дълбоките деколтета и неприлично късите поли. За обществото тя се превръща в обект на желание и пример за подражание на младите жени, които се стремят да приличат на нея по всичко – имитират я от смеха и походката, до грима, прическата и начина на обличане.

Бриджит популяризира розовото червило и тъмният молив за устни. Тя е първата жена, която носи каре, макар че в онези години щампите красят предимно детските дрехи. Бриджит прави модерен банския костюм в две части и често се появява облечена в дънки и небрежна риза, с буйна, разрошена като грива коса.

През 1973 година Бриджит Бардо напуска света на киното, за да бъде запомнена млада и привлекателна. След това актрисата създава Фонд за защита на животните, с който отстоява правата им и до днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top