×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
щастливи хора с омега 3Омега-3 полиненаситените мастни киселини стават все по-популярни. Техните ползи за здравето са отдавна известни, но едва през последните няколко години стана ясно, че предимствата им са много по-съществени, отколкото сме смятали.

Най-важните за човешкото здраве омега-3 мастни киселини са алфа-линоленовата киселина (АЛК), ейкозапентаеновата киселина (EПК) и докозахексаеновата киселина (ДХК). Афа-линоленовата киселина се среща най-често в растителните масла като соево, лененом или рапично. В по-големи количества присъства и в орехите. Някои зеленчуци като брюкселско зеле, спанак или зелена салата също са източник на АЛК. Ейкозапентаеновата и докозахексаеновата киселина се съдържат в най-концентрирани количества в мазните риби, като сьомга, скумрия и др.

За съжаление, начинът на хранене при повечето нации, включително и нашата, предполага нисък прием на омега-3 мастни киселини и прекомерно висока консумация на омега-6. Въпреки че и двата типа мазнини – както омега-6, така и омега-3 са необходими за правилното функциониране на организма, специалистите са единодушни: неправилното съотношение между омега-3 и 6 мастни киселини вреди на здравето ни. Балансираните количества от двете групи есенциални мастни киселини е от съществено значение за протичането на редица важни процеси.

Омега-3 не се синтезират в тялото, затова е абсолютно задължително да си ги набавяме редовно чрез храната и/или с допълнителен прием на хранителни добавки.

Ултра пречистените, висококачествени рибени масла – източник на ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини, са истинска витаминозна бомба за организма. Те се препоръчват основно за стимулация на имунната система, с цел профилактика на сърдечно-съдови заболявания, както и за подобряване на мозъчната функция.

Известно е също, че рибеното масло е чудесно натурално средство срещу депресии, тревожност и други разстройства.

Рибеното масло притежава мощни противовъзпалителни свойства. То разрушава възпалителния процес на клетъчно ниво и поради тази причина често се препоръчва срещу хронични възпалителни процеси. Те могат да се отнасят до възпалителни заболявания на червата, улцерозен колит и др. Приемът на рибено масло води до намаляване на възпалението в ставите, кръвоносните съдове и други места в тялото.

Приемано в по-високи дози, рибеното масло намалява нивата на „лошите” мазнини (триглицериди) в кръвта и забавя или дори предотвратява натрупването на плака по кръвоносните съдове. ЕПК и ДХК, съдържащи се в рибеното масло, контролират сърдечния ритъм и трайно го подобряват. Поради тази причина, рибеното масло често се препоръчва и за хора с аритмии.

Научно доказано е, че омега-3 потискат симптомите на депресия при хора от различни възрасти. В изследването, публикувано в The Journal of Nutrition, Health & Aging, се твърди още че приемът на рибено масло води дори до подобряване на самооценката. Според издание Nature Neuroscience, съдържащите се в рибеното масло ейкозапентаенова и докозахексаенова киселини, са от изключително значение за психичното здраве и равновесие при деца и възрастни. Авторите на това проучване смятат, че ширещите се в световен мащаб депресии и тревожност, се дължат единствено на недостига на есенциални мастни киселини в ежедневното меню. Имайки предвид факта, че липсата на достатъчно омега-3 води до нарушения в невронната комуникация, горепосочените изводи съвсем не са учудващи.

Рибеното масло е сочено като супер ефективно в намаляване на риска от деменция и болест на Алцхаймер. В практиката са известни случаи, при които то успешно е участвало в лечението на тези дегенератвни заболявания.

Като основополагащи за правилното развитие на мозъка, ЕПК и ДХК са в състояние да намалят симптомите на СДВХ (Синдром на дефицит на вниманието и хипер активност) при малки деца.

Омега-3 са високо ефективни и в превенцията и лечението на ревматоиден артрит. Установено е, че тъй като буквално унищожават „огнището” на хроничното възпаление, омега-3 намалява болките и сковаността в ставите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.