×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
За слънцето и витаминитеВсички знаем колко е важно ежедневното приемане на оптимално количество витамини и минерали, за да бъдем в добро здравословно състояние. Но как се отразяват витамините на кожата ни и предпазват ли я от вредното въздействие на слънчевите лъчи.

Добре известен факт е , че ултравиолетовите лъчи допринасят за преждевременно остаряване на кожата. Производителите на анти-ейджинг козметични продукти противодействат на този ефект, залагайки на антиоксидантното действие на витамините. Анализът на събраните данни сочи, че витамините А, С, Е и В3 са в състояние да предотвратят стареенето под влияние на UV-лъчите.

Витамин А – ефикасно решение при кожни проблеми

Двете най-разпространени форми, под които витамин А намира приложение в дерматологията и козметиката, са ретинол и каротиноиди. Ретинолът се съдържа в храни от типа на черен дроб, мляко и яйца и е биологично най-активната форма на витамина. Каротиноидите се съдържат в много плодове и зеленчуци и имат силни антиоксидантни свойства.

За разлика от каротиноидите, локално приложените ретиноиди са отлично средство за кожа,  вече увредена от действието на UV-лъчите. Те са в състояние да помогнат при фини бръчици, неравности и леки фотопигментни петна. Естествено не всички продукти, съдържащи ретинол, постигат еднакво добър резултат, а консултацията със специалист е задължителна поради евентуални противопоказания за  локалното им проложение.

Ролята на витамин С в грижата за кожата

Водноразтворимият витамин С се съдържа най-вече в цитрусовите плодове и тъмнозелените зеленчуци. Той е особено важен за изграждането на колаген и еластин. Освен това благодарение на антиоксидантните си свойства, той може да се противопостави на вредното действие на UV-лъчите върху кожата.

Поради сравнително голямата му химическа нестабилност, не е ясно в каква степен витамин С успява да запази свойствата си в състава на козметичните продукти. По тази причина богата на витамин С диета или прием във вид на качествена хранителна добавка, е сигурен начин да доставим на кожата си необходимата доза от този витамин.

Витамин Е – основният антиоксидант

Витамин Е (или още токоферол) е мастноразтворим витамин, който чрез антиоксидантното си действие предпазва клетъчните мембрани и е основно средство за борба със стареенето на кожата. Установена е и синергичното взаимодействие между витамините Е и С. От една страна локално приложеният витамин Е е по-полезен преди излагане на слънце, отколкото като грижа след излагане на слънце. Същевременно излагането на UV-лъчите значително намалява съдържанието на витамин Е в кожата. Именно в тази връзка е необходимо приемането на витамин С, който спомага за поддържането на нормални нива на витамин Е.

Витамин В3 – непознато средство за борба със стареенето на кожата

Витамин B3 е част от витамините от група B. Той доказано намалява нивата на „лош” холестерол и действа добре при атеросклероза, както и при редица кожни проблеми от акне до фотостареенето на кожата. Механизмът на работа на витамин В3 включва засилване синтеза на колаген и намаляване на кожната свръхпигментация.

Действието на тези витамини ще ви помогне в защитата и запазването на вашата кожа млада и здрава за дълго време. Всеки един от тях допринася за здравето не само на кожата, но и на целия ви организъм като цяло.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Vit C Release, 500 mg

Плодов антиоксидант, 450 mg

Зеленчуков антиоксидант, 450 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.